29 Ιουνίου 2013

Εργασίες στο λιμανάκι των Θερμών ανακοίνωσε ο ΟΛΑ

                                                           (φωτο Σπιτάλας Β.)
Την άμεση έναρξη εργασιών καθαρισμού προσχώσεων στο αλιευτικό καταφύγιο Θέρμων Σαμοθράκης ανακοίνωσε ο Οργανισμός Λιμένος Αλεξανδρούπολης. Έτσι, ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που χρόνιζε, αλλά είχε φτάσει στο απροχώρητο, οδεύει, εάν όλα προχωρήσουν απρόσκοπτα, προς επίλυση.
Μέχρι και σήμερα, η κατάσταση που επικρατεί στο λιμανάκι των Θερμών είναι εξαιρετικά άσχημη, και ενίοτε γίνεται και επικίνδυνη. Η προσβασιμότητα στο λιμάνι είναι δύσκολη για τα αλιευτικά σκάφη ενώ υποβαθμίζεται συνεχώς λόγω της συνεχούς μείωσης του βάθους του λιμένα, έτσι ώστε να καταστεί προσβάσιμο και για μεγαλύτερα σκάφη.

Τα θαλάσσια ρεύματα έφεραν χιλιάδες κυβικά μέτρα άμμου στο εσωτερικό του και έφραξαν την είσοδό του, αχρηστεύοντας και ένα μεγάλο μέρος των κρηπιδωμάτων του. Οι ατέλειες του λιμανιού από την έναρξη της κατασκευής του είχαν σαν αποτέλεσμα να μην προστατεύεται από τους δυτικούς και νοτιοδυτικούς ανέμους, οι οποίοι είναι συχνοί στο νησί. Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι από τις υπάρχουσες λάμπες των πυλώνων φωτισμού, λίγες είναι αυτές που λειτουργούν, παρότι μπήκαμε σε θερινή περίοδο.

Λύση στο πρόβλημα
Με το θέμα ασχολήθηκε εξ αρχής, με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης. τελικά, οι επαφές και οι πρωτοβουλίες της έπιασαν τόπο. Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΛΑ, «σε εφαρμογή μίας εκ των πρώτων αποφάσεων και δεσμεύσεων του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Λ.Α. Α.Ε. και έπειτα από συντονισμένες προσπάθειες και την άμεση ανταπόκριση όλων των συναρμόδιων φορέων, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σήμερα την έναρξη εργασιών καθαρισμού προσχώσεων στο αλιευτικό καταφύγιο Θέρμων Σαμοθράκης.
Οι εργασίες αφορούν σε καθαρισμό - εκβάθυνση της περιοχής της εισόδου του λιμένα, προκειμένου αυτός καταστεί λειτουργικός και ασφαλής για τα σκάφη που φιλοξενεί και αποσκοπούν στην (έστω και προσωρινή) επίλυση ενός προβλήματος που «λιμνάζει» επί σειρά ετών.
Η νέα διοίκηση του Οργανισμού από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της, τοποθέτησε σε κυρίαρχη θέση τις λιμενικές υποδομές της Σαμοθράκης και ιδιαίτερα της αποκατάστασης της λειτουργίας του εν λόγω καταφυγίου.
Κατά την ολιγοήμερη διάρκεια των εργασιών, ζητούμε την κατανόηση όλων των χρηστών του λιμένα και εφιστούμε την προσοχή τους και τη συμμόρφωσή τους στις υποδείξεις της Λιμενικής Αρχής».

http://anti-typos.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: