17 Αυγούστου 2013

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΥΛΙΔΗ «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ» 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
ΙΕΡΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΘΕΩΝ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Ο Δήμος Σαμοθράκης, τιμά φέτος την επέτειο των 150 χρόνων και  αφιερώνει εξολοκλήρου το πολιτιστικό καλοκαίρι στη Νίκη διοργανώνοντας εκδηλώσεις με θέμα
«150 χρόνια με τα φτερά της Νίκης».

Στο πλαίσιο αυτό ο μουσικοσυνθέτης Παντελής Παυλίδης παρουσιάζει το νέο έργο του, ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ που είναι  αφιερωμένο στην επέτειο των 150 χρόνων από την αποκάλυψή της, το Σάββατο 17 Αυγούστου 2013, στις 19.30 στο σημείο που βρέθηκε η φτερωτή Νίκη, στον αρχαιολογικό χώρο της Παλαιόπολης Σαμοθράκης.
Οι συνθέσεις του είναι εμπνευσμένες από την μυστηριώδη και λαμπρή πορεία της Νίκης της Σαμοθράκης στο χρόνο. Πάνω στις πτυχές του αγάλματός της συναντώνται η Δόξα και η  λήθη, η ιστορία και ο μύθος. Νότες, λέξεις, κίνηση και ρυθμός θα συνδεθούν στον τόπο της Νίκης, για να υμνήσουν τη ΤΑΞΙΔΙ της μέσα στους αιώνες. Αρχαίοι ύμνοι και στίχοι μεγάλων ποιητών θα συνοδευτούν από τις νότες της αρχαίας λύρας, Πόντου, Καρπάθου, και Καππαδοκίας του Παντελή Παυλίδη, το λαούτο του Γιώργου Παπαγεωργίου  και τις υπέροχες φωνές της Ελευθερίας Ελληνίδου και της Κλεονίκης για να μας θυμίσουν πως η Νίκη, το λαμπρό αυτό θαύμα της αρχαίας ελληνικής τέχνης, σαν φως, δείχνει το ωραίο και  το αιώνια αληθινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: