2 Αυγούστου 2013

Ένας γιατρός απέμεινε στο Κέντρο Υγείας του νησιού

Με μόλις ένα γιατρό έχει μείνει το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης κι αν λάβει κανείς υπόψη ότι διανύουμε το καλοκαίρι και λόγω
του τουριστικού ρεύματος οι ανάγκες είναι αυξημένες, αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα της κατάστασης.  Μάλιστα σχετικό κατ' επείγον έγγραφο απέστειλε έστειλε στο Υπουργείο Υγείας ο Δ/ντης του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα "Ελεύθερη Θράκη".

Στο εν λόγω έγγραφο τονίζεται ότι στις αρχές του 2013 υπηρετούσαν συνολικά 6 γιατροί.  Από αυτούς οι δύο συνταξιοδοτήθηκαν και οι τρεις παραιτήθηκαν.Έμεινε λοιπόν μόλις ένας Ειδικός Γενικός Γιατρός, ο οποίος καλείται να αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά.

Υπό αυτές τις συνθήκες φυσικά "δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν εφημερίεςστο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης ούτε και διακομιδές ασθενών με συνοδεία ιατρούστο Νοσοκομείο Αλεξ/πολης".

Το έγγραφο του Διευθυντή του Κ.Υ. Σαμοθράκης, στο οποίο περιγράφεται η κατάσταση που επικρατεί και δημοσιεύει η Ελεύθερη Θράκη, είναι το εξής:

Σας γνωστοποιώ ότι στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης από τους έξι (6) ιατρούς που υπηρετούσαν στις αρχές του 2013 απέμεινε μόνο ένας (1) Ειδικός Γενικός Γιατρός. Δύο (2) ειδικοί ιατροί συνταξιοδοτήθηκαν (τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο) και τρεις (3) αγροτικοί γιατροί (όλοι) παραιτήθηκαν.
Στις προηγούμενες προκηρύξεις και επαναπροκηρύξεις θέσεων για αγροτικούς και επικουρικούς δεν υπήρξε κανένας ενδιαφερόμενος.

Όπως αντιλαμβάνεστε, το νησί με πληθυσμό 3.000 κατοίκων, ο οποίος διπλασιάζεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι αφύσικο να εξυπηρετείται από έναν και μόνο ιατρό.

Δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν εφημερίες στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης ούτε και διακομιδές ασθενών με συνοδεία ιατρού στο Νοσοκομείο Αλεξ/πολης.

Δηλώνω ότι αν δεν αλλάξει η κατάσταση, δεν θα φέρω καμία ευθύνη για ότι μπορεί να προκύψει από αυτή την άκρως επικίνδυνη και εγκληματική κατάσταση.

Εκτός αυτού έχω πρόβλημα υγείας και αν υποβληθώ σε χειρουργική επέμβασηστο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης δεν θα υπάρχει κανένας γιατρός.

Τα συμπεράσματα είναι δικά σας.
Ο Δ/ντης του Κ.Υ. Σαμοθράκης

http://www.e-evros.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπως φαινεται και ειναι προφανες από την αδιαφορια όλων ντοπιων και πολιτικης ηγεσίας δεν ειναι μόνο ότι μας αντιμετωπίζουν σαν ζώα αλλά και εμεις φερόμαστε ετσι και αντιμετωπιζουμε τις καταστασεις επίσης σαν ζώα.

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΚΕΤΟ ΖΑ..........