19 Σεπτεμβρίου 2013

Ε.ΠΑ.Μ. ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


ΜΥΝΗΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.Πα.Μ.) στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τους αγώνες στο χώρο της Παιδείας, αλλά και όλων των κλάδων των εργαζομένων που αυτήν την περίοδο κινητοποιούνται απέναντι στις εξοντωτικές πολιτικές του καθεστώτος. 
Είναι γνωστός σε όλους ο σημαντικός ρόλος της παιδείας στη διαμόρφωση της ελεύθερης πολιτικής αλλά και δημιουργικής σκέψης, κάτι που το πολιτικό κατεστημένο αποφεύγει συστηματικά, προωθώντας με κάθε τρόπο την άγνοια, την ημιμάθεια και την έλλειψη κριτικής σκέψης.
Κυρίως όμως καταργεί σταδιακά τη δημόσια παιδεία για να εξυπηρετήσει τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, αφαιρώντας ταυτόχρονα το δικαίωμα στη γνώση από τα φτωχά λαϊκά στρώματα που αποτελούν και τη μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού σήμερα.
Καλούμε όλο το λαό να συμμετέχει ενεργά σε κάθε αγώνα ενάντια στην καταστροφική πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων και να συνειδητοποιήσει ότι ο αγώνας για την παιδεία πρέπει να επεκταθεί στη διεκδίκηση όλων των δημόσιων κοινωνικών αγαθών.
Ο αγώνας πρέπει να  σταματήσει να είναι κλαδικός αλλά ξεκάθαρα πολιτικός με σκοπό την πλήρη ανατροπή του διεφθαρμένου  πολιτικού συστήματος και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μέσω Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης. Μόνο έτσι θα επέλθει η επανασύσταση του κράτους και η μονομερής διαγραφή χρεών και μνημονιακών δεσμεύσεων.
Ήρθε η ώρα να διεκδικήσουμε όλοι μαζί τη χώρα μας πίσω, μακριά από κομματικές διαφορές που μας διχάζουν αλλά με αιτήματα κοινά που μας ενώνουν, όπως το να ανατραπεί το πολιτικό κατεστημένο και η Κοινοβουλευτική Ευρωπαϊκή Δικτατορία που μας έχει επιβληθεί, με επίσημο τοποτηρητή, την εκάστοτε κυβέρνηση.

 Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΥΡΗΝΑ Ε.ΠΑ.Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: