13 Σεπτεμβρίου 2013

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ο Αλ.Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει ο Αλ.Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη
                     Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ ).
Τους βασικούς άξονες της πολιτικής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελούν και τους κεντρικούς προγραμματικούς άξονες του κόμματος, θα παρουσιάσει το τριήμερο από σήμερα, Παρασκευή έως και την Κυριακή ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, την οποία θα επισκεφθεί στο πλαίσιο της 78ης ΔΕΘ.Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει το απόγευμα της Παρασκευής (19.30) σε ανοιχτή συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο. Το Σάββατο θα επισκεφθεί την έκθεση, θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Γ.Μπουτάρη και τον περιφερειάρχη Απ.Τζιτζικώστα και το απόγευμα (18.30) θα απευθύνει την ομιλία στους παραγωγικούς φορείς.Το μεσημέρι της Κυριακής (13.00) είναι προγραμματισμένη η εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου την Κυριακή, ο Αλέξης Τσίπρας θα παρουσιάσει στο «Ι.Βελλίδης» όπου αναμένεται να παρουσιάσει την πρόταση του κόμματός του.
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ θα εξηγήσει ότι, αν ο ελληνικός λαός αποφασίσει να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αυτό θα αποτελέσει παράλληλα και λαϊκή ετυμηγορία για την ακύρωση των μνημονίων της καταστροφικής λιτότητας.

Η πολιτική των μνημονίων θα αντικατασταθεί από την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία, όπως επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κινείται στους εξής άξονες:

(α) Κατά προτεραιότητα αντιμετώπιση της οξύτατης ανθρωπιστικής κρίσης με άμεσα μέτρα ανακούφισης των θυμάτων του μνημονίου. Αυτός ο άξονας κυβερνητικής πολιτικής προωθείται ανεξάρτητα από την έκβαση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές μας.

(β) Επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων με στόχο τις ρυθμίσεις που έχουμε περιγράψει και οι οποίες, αντίθετα από τις ισχύουσες, θα διευκολύνουν την προσπάθεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας.

(γ) Εφαρμογή ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης, με έμφαση στην παρουσίαση των προτεραιοτήτων σε σχέση με την παραγωγική ανασυγκρότηση.

(δ) Δέσμη ριζικών θεσμικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων με στόχο τον εκδημοκρατισμό του πολιτικού συστήματος, την αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης και την παραπομπή στη δικαιοσύνη όσων διασπάθισαν δημόσιο χρήμα ή και ευθύνονται για τα καταστροφικά μνημόνια.

Newsroom ΔΟΛ 13-9-13
http://news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: