4 Σεπτεμβρίου 2013

«Κλείδωσε» ο Λαζόπουλος για το ΠΓΝΑ



Στα τελικά γραφειοκρατικά στάδια βρίσκεται η διαδικασία διορισμού του νέου διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Λαζόπουλου, μετά από μήνες αναβολών και καθυστερήσεων.
Ένα από τα μεγαλύτερα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας, από τον περασμένο Μάρτιο, οπότε και υπέβαλλε την παραίτησή του ο μέχρι πρότινος διοικητής του ΠΓΝΑ Νίκος Ραπτόπουλος, παρέμενε ουσιαστικά «ακέφαλο», με τον κ. Ραπτόπουλο να βρίσκεται στη θέση του υπό παραίτηση διοικητή και τον Δημήτρη Λαζόπουλο από τη θέση του αναπληρωτή διοικητή να έχει αναλάβει τη διοίκηση του νοσοκομείου Διδυμοτείχου. Να σημειωθεί πως η από τον περασμένο Μάρτιο υποβολή παραίτησης του κ. Ραπτόπουλου έγινε δεκτή και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ μόλις στις 20 Αυγούστου, ανοίγοντας έτσι και τυπικά τον δρόμο για την επιλογή του νέου διοικητή. Να σημειωθεί πως για τη θέση του διοικητή του ΠΓΝΑ ο κ. Ραπτόπουλος είχε υποβάλλει εκ νέου το βιογραφικό του, επιθυμώντας, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, να «επαναξιολογηθεί» με βάση το έργο που επιτέλεσε τα τελευταία χρόνια, από τη θέση του διοικητή. 

Τελικώς, όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υγείας, ο κύβος ερρίφθη, επιβεβαιώνοντας την έντονη φημολογία των τελευταίων εβδομάδων ότι νέος διοικητής του ΠΓΝΑ θα είναι ο Δημήτρης Λαζόπουλος. 
Ο κ. Λαζόπουλος που τα προηγούμενα χρόνια βρέθηκε στη θέση του διοικητή στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου και το τελευταίο διάστημα και στο πόστο του αναπληρωτή διοικητή στο ΠΓΝΑ έχει οριστικώς επιλεγεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ να είναι θέμα ημερών, ίσως και ωρών. Παρομοίως, όλες οι ανοικτές θέσεις διοικητών στα νοσοκομεία της χώρας αναμένεται να κλείσουν άμεσα, καθώς έχει προγραμματιστεί από το υπουργείο για τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ειδική συνάντηση της ηγεσίας και των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείο Υγείας με τους νέους διοικητές, στην Αθήνα. 
Να σημειωθεί ότι θα προηγηθεί αύριο, Πέμπτη, η πρώτη συνάντηση του νέου υπουργού Άδωνη Γεωργιάδη με τους νυν διοικητές των νοσοκομείων, για τα ζητήματα που απασχολούν τα νοσηλευτικά ιδρύματα, το προσωπικό και τους ασθενείς. 

http://www.gnomionline.gr


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σύμφωνα με τηλεοπτική δήλωση του Υπουργού Αδ.Γεωργιάδη, αυτοί οι διοικητές που τοποθετήθηκαν πρόσφατα είναι προσωρινοί. Θα ακολουθήσει η κανονική διαδικασία επιλογής μέσω ΑΣΕΠ.