29 Οκτωβρίου 2013

Ομιλία Τσίπρα στη συνεδρίαση ΚΟ και Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Κοινή συνεδρίαση στη Βουλή


Ομιλία Τσίπρα στη συνεδρίαση ΚΟ και Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ
O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε παλαιότερη ομιλία του   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Τις εργασίες της κοινής συνεδρίασης Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει με την ομιλία του το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας. 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ασκήσει δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή την επιστροφή της τρόικας, αλλά και τη συζήτηση που έχει ανοίξει για επιπλέον μέτρα, ώστε να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό.
«Το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού που επικαλείται η κυβέρνηση θυμίζει το 'λεφτά υπάρχουν' του Γιώργου Παπανδρέου» είχε πει πριν από λίγες μέρες ο Αλ.Τσίπρας.
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας, ο κ. Τσίπρας είχε κάνει λόγο για θέατρο του παραλόγου λέγοντας ότι «αυτοί οι οποίοι έχουν συνυπογράψει και ψηφίσει όλα αυτά τα μέτρα που μας έχουν οδηγήσει σε κατάσταση λεηλασίας, σήμερα μας παριστάνουν τους Ροβεσπιέρους, τους επαναστάτες, σηκώνουν δήθεν το λάβαρο της επανάστασης και λένε, όχι νέα μέτρα, δεν υπάρχει περίπτωση».
Μάλιστα, έθεσε το ακόλουθο ερώτημα: «Κάθε φορά που βγαίνω στα ΜΜΕ, αγαπητοί φίλοι, με ρωτούν οι δημοσιογράφοι, αν εσείς πείτε 'όχι' σε συνέχιση του μνημονίου και σε νέα μέτρα και σας πουν κι αυτοί 'όχι', τι θα κάνετε;
» Ρωτώ λοιπόν. Γιατί δεν γίνεται μια τέτοια ερώτηση σε αυτούς που παριστάνουν σήμερα τους επαναστάτες. Αν η τρόικα τους πει 'όχι', τι θα κάνουν; Δεν θα ανοίξει η γη να μας καταπιεί; Δεν θα μας κόψουν τη χρηματοδότηση; Δεν θα καταστραφεί η χώρα αν η τρόικα πει 'όχι'; Μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ θέσει ζήτημα ακύρωσης του μνημονίου και πει η τρόικα 'όχι', θα καταστραφεί η χώρα;».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: