Αναλυτικά, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων αναφέρει:
"Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά τη νέα φορολόγηση αγροτών και κτηνοτρόφων μέσω των αγροτεμαχίων και των ποιμνιοστασίων (μαντριών). Οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν τίποτε άλλο να εισφέρουν παρά μόνο την κοπριά των ζώων τους για την καλλιέργεια και τη λίπανση μιας άλλης πολιτικής.
Ταυτόχρονα καταγγέλουμε και πάλι τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης για αδιαφορία, έλλειψη πολιτικής ευθύνης και συνεχή εμπαιγμό των κτηνοτρόφων. Μη ανταποκρινόμενος στο αίτημά μας για συνάντηση μαζί του, δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια παρά τον δρόμο των δυναμικών διεκδικήσεων και προβολής των δίκαιων αιτημάτων μας.
Υπενθυμίζουμε σε όλους την αυριανή κινητοποίηση στα κεντρικά περιφερειακά καταστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ και δίνουμε ραντεβού στον υπουργό στα Τέμπη στις 10 του Νοέμβρη, όπου τον καλούμε να έρθει και να ακούσει τις διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων. Καλούμε τους κτηνοτρόφους σε συμμετοχή και αγωνιστική ετοιμότητα, δηλώνοντας ανυποχώρητοι στον αγώνα επιβίωσης που διεξάγουμε εδώ και χρόνια. Δεν μας πείθει το υποκριτικό και όψιμο ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης για τους κτηνοτρόφους και δε θέλουμε η νέα ΚΑΠ να γίνει η ταφόπλακα της ελληνικής κτηνοτροφίας".
31-10 13 avgi.gr