9 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί παραιτείται ο Στουρνάρας από το κατοχικό δάνειο;

Επίθεση Γλέζου, Κουρουμπλή.

ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί παραιτείται ο Στουρνάρας από το κατοχικό δάνειο;
                                            (Φωτογραφία:  Eurokinissi )
Επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε την Τρίτη το βράδυ με γραπτή του ανακοίνωση, ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Αφορμή δόθηκε από τα όσα είπε ο κ. Στουρνάρας για το κατοχικό δάνειο σε τηλεοπτική του συνέντευξη το προηγούμενο βράδυ, για τα οποία οι κ.κ. Γλέζος και Κουρουμπλής τον κατηγορούν ότι  «ευθυγραμμίζεται με τον Σόιμπλε», «αφήνει εκτεθειμένους τόσο τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλο όσο και το νυν υπουργό Εξωτερικών Ευ.Βενιζέλο» και παραιτείται των δικαιωμάτων της χώρας, όπως αυτά εκπορεύονται από το διεθνές δίκαιο.
«Ο Στουρνάρας καλείται απέναντι στον ελληνικό λαό, στην ιστορική μνήμη και στα θύματα του γερμανοκατοχικού ναζισμού να απαντήσει από που εκπορεύεται το δικαίωμά του να παραιτείται για λογαριασμό των Ελλήνων από δικαιώματα που κατοχυρώνονται από το Διεθνές Δίκαιο και τις Διεθνείς Συμβάσεις ιδιαίτερα σε ότι αφορά την εκκρεμότητα του γερμανοκατοχικού δανείου.
»Η συγκυβέρνηση οφείλει να τοποθετηθεί επί του θέματος και η ΝΔ να εξηγήσει γιατί καθυστερεί η σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων που είχε ζητήσει με επιστολή του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προς τον Πρόεδρο της Βουλής» αναφέρει η ανακοίνωση.
Newsroom ΔΟΛ
http://news.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: