27 Νοεμβρίου 2013

Για τις «Λουτρικές εγκαταστάσεις και camping Αλεξανδρούπολης» από την ΑΔΕΔΥ Έβρου

            


Τις τελευταίες μέρες παρακολουθούμε στον τόπο μας, την Αλεξανδρούπολη και τον Έβρο, το ελευταίο επεισόδιο παραχώρησης δημόσιων ιδιοκτησιών στο μεγάλο κεφάλαιο.
Μία περιοχή «φιλέτο», ΛΟΥΤΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ CAMPING ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, μπαίνει στο στόχαστρο μεγάλων διεθνών και εγχώριων ιδιωτικών συμφερόντων με σκοπό να γίνουν επενδύσεις και εγκαταστάσεις που θα εξυπηρετούν τους «λίγους και ευκατάστατους οικονομικά» πολίτες από Ελλάδα και εξωτερικό.
Μία περιοχή που μέχρι σήμερα εξυπηρετούσε το μέσο πολίτη και του έδινε την ευκαιρία να έχει μικρές στιγμές απόλαυσης, ψυχαγωγίας και διασκέδασης στην καρδιά της ακριτικής μας πόλης.Μια περιοχή που τα δικαιώματα για αξιοποίηση και διαχείριση είχαν παραχωρηθεί στο Δήμο Αλεξανδρούπολης και με μια αιφνιδιαστική απόφαση αφαιρούν τη δυνατότητα αυτή από το Δήμο μας εις βάρος των πολιτών του και των τουριστών.Μια περιοχή που επιχειρηματίες της πόλης μας έχουν κάνει επενδύσεις προς εξυπηρέτηση των πολλών πολιτών και όχι των ολίγων και τώρα διαφαίνεται πως οδηγούνται σε οικονομική καταστροφή ακυρώνοντας μονόπλευρα τις συμβάσεις τους.Σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε κατά των επενδύσεων και της ανάπτυξης του τόπου μας και της χώρας μας κατ’ επέκταση. Όμως πίσω από κάθε μία επένδυση οφείλουμε να ελέγχουμε αν υπάρχει κάτι που χάνεται ή κάτι που επιβαρύνει το λαό. Και σ’ αυτή την περίπτωση χάνονται πολλά για την τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας που τόσα χρόνια ως στόχο και σημείο αναφοράς είχε τα χαμηλά και μεσαία λαϊκά στρώματα.Όταν λοιπόν διακυβεύεται το ιδιοκτησιακό μέλλον ενός αγαθού δημόσιας περιουσίας που σκοπό έχει πάντα να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον θα πρέπει ακόμα και όταν αυτό αλλάζει χέρια να συνεχίζει να εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό. Επειδή όμως αυτό, στη δική μας περίπτωση προς το παρόν, δεν το εγγυάται το ΤΑΙΠΕΔ, ζητούμε άμεσα να δοθούν αυτές οι εγγυητικές με την παραχώρηση ξανά στο Δήμο μας του Κάμπινγκ και όλου του λουτρικού συγκροτήματος.Τα δημόσια αγαθά πρέπει πάντα να εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και το λαό.
Δεν αντέχουμε άλλες ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: