23 Δεκεμβρίου 2013

Εκλογές θα γίνουν το 2016, διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου

      «Δεν υπάρχει ανησυχία»


Εκλογές θα γίνουν το 2016, διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου
  
Οι εκλογές θα γίνουν το 2016, απαντά το Μέγαρο Μαξίμου στα νέα σενάρια πρόωρων εκλογών που διακινούνται, μετά την απώλεια του Βύρωνα Πολύδωρα στην ψηφοφορία για τον φόρο ακινήτων που άφησε την κυβερνητική πλειοψηφία με 153 βουλευτές, αλλά και μετά την έντονη γκρίνια στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.
Ανώτατη κυβερνητική πηγή, σε συνομιλία με δημοσιογράφους, τόνισε πως οι εκλογές θα γίνουν το 2016.
«Κάθε φορά έρχονται σενάρια, για να αντικατασταθούν από κάποια άλλα, και πάει λέγοντας. Εκλογές θα έχουμε το 2016» απάντησε.
Σε ερώτηση αν προκαλεί ανησυχία το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ, απάντησε αρνητικά. «Όχι, γιατί υπάρχει συνείδηση και ο τόπος είναι πάνω απ' όλα» είπε συγκεκριμένα.
Επίσης, ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ο ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσει την όποια πρόταση για την Προεδρία της Δημοκρατίας και είπε πως «η άρνηση φέρνει ευθύνη και τις ευθύνες τις καταλαβαίνει ο ελληνικός λαός».
Παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις για την «ελεγχόμενη» -όπως την χαρακτηρίζουν- απώλεια του Βύρωνα Πολύδωρα, η κυβέρνηση αναμετριέται με τον εαυτό της σε κάθε δύσκολο νομοσχέδιο που ψηφίζεται και η πλειοψηφία γίνεται πλέον ισχνή.
Από την άλλη, στο ΠΑΣΟΚ βγήκαν τα μαχαίρια με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να βάλει ευθέως κατά των συντρόφων του λέγοντας ότι από τον Μάρτιο του 2012 που ανέλαβε τα ηνία του κόμματος, ποτέ δεν εφαρμόστηκε ούτε μια απόφαση ακέραια, παρ' ότι όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν συλλογικά. Η εικόνα του ΠΑΣΟΚ που αγωνιά, αγωνίζεται και πετυχαίνει -πρόσθεσε- θρυμματίζεται επικοινωνιακά.
Την κακή ατμόσφαιρα στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής επισφράγησε η αποχώρηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όταν το προεδρείο επιχείρησε να διακόψει την ομιλία του.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «δεν είναι μόνιμη η συνεργασία με τη ΝΔ...» και στο σημείο εκείνο το προεδρείο τού ζήτησε να συντομεύσει την ομιλία του. «Θέλετε να καθίσω κάτω; Δεν είστε Σώμα, υπηρετείτε άλλους στόχους και σκοπιμότητες!» απάντησε ο κ. Χρυσοχοΐδης και αποχώρησε εκνευρισμένος από τη συνεδρίαση.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: