29 Δεκεμβρίου 2013

Αργεί ακόμη ο κάθετος άξονας του Έβρου


Αρκετούς μήνες υπομονή θα χρειαστεί να κάνουν οι οδηγοί και κάτοικοι του βορείου Έβρου, καθώς οι εργασίες στα τμήματα του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού Αρδάνιο-Μάνδρα και Μάνδρα-Ψαθάδες δεν προβλέπεται να ολοκληρωθούν άμεσα. Παρά το γεγονός ότι οι εργασίες που ξεκίνησαν πριν λίγους μήνες συνεχίζονται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, τα νέα χρονοδιαγράμματα εμφανίζουν καθυστερήσεις, μεταθέτοντας έτσι την παράδοση ολόκληρου του κάθετου άξονα τον Σεπτέμβρη του 2015. Το τμήμα Αρδάνιο – Μάνδρα (ανάδοχος ΑΕΓΕΚ με έκπτωση 43%) έχει συνολική πρόοδο μόλις στο 30% καθώς έχουν απορροφηθεί μόλις 16 από τα συνολικά 51 εκατομμύρια ευρώ. Το συγκεκριμένο τμήμα δημοπρατήθηκε στις αρχές του 2011 και υπογράφηκε στα τέλη Μαρτίου του 2011 με στόχο να ολοκληρωθεί σε 36 μήνες. Με απόφαση της Εγνατίας Οδού η ολοκλήρωση του άξονα μεταφέρθηκε για τις 20 Σεπτεμβρίου 2015.
Το τμήμα Μάνδρα – Ψαθάδες έχει πολύ μεγάλη ιστορία καθώς ξεκίνησε το 2004 με άλλη εργολαβία, η τεχνική εταιρεία δεν το ολοκλήρωσε ποτέ και στις αρχές του έτους το έργο δόθηκε να το ολοκληρώσει η ΑΕΓΕΚ.
Το έργο έχει περιθώριο 13 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης αλλά και εκεί έχουμε χρονικές καθυστερήσεις. Τελικά η ημερομηνία παράδοσης ορίστηκε για τις 13 Ιουλίου 2014. Η πρόοδος στο έργο έχει φτάσει περίπου στο 75% και απομένουν περίπου 16,7 εκατομμύρια ευρώ για να ολοκληρωθεί.
Στο έργο έχουν αρχίσει από τον Σεπτέμβριο οι παραδόσεις και αναμένονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ακόμα 2,5 χλμ δρόμου.
http://www.gnomionline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: