31 Ιανουαρίου 2014

Η Αλεξανδρούπολη και ο κόσμος του βόλει μετράει αντίστροφα...


Η Αλεξανδρούπολη για πρώτη φορά θα φιλοξενήσει  την τελική φάση διοργάνωσης σε επίπεδο επαγγελματικού βόλεϊ και το βράδυ του Σαββάτου 1 Φεβρουαρίου 2014 στο γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» θα αναδειχτεί ο κάτοχος του 3ου League Cup «Νίκος Σαμαράς». Το φάιναλ-4 θα γίνει το διήμερο 31/1-1/2/2014 με τη συμμετοχή των ομάδων: Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Α.Ο.Φοίνικας Σύρου, της ΑΕΚ και του Γ.Σ.Λαμία. Το League Cup καθιερώθηκε από την ΕΣΑΠ τη σεζόν 2011-12 ως διοργάνωση εμβόλιμη στο πρωτάθλημα Volleyleague ΟΠΑΠ που διακόπηκε λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής Ανδρών στο προολυμπιακό τουρνουά της Γαλλίας. Μάλιστα στην πρώτη διοργάνωση δεν έλαβαν μέρος οι διεθνείς αθλητές.
Το 2013 μετά την τεράστια «απώλεια» του Νίκου Σαμαρά το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΑΠ αφιέρωσε τη διοργάνωση στη μνήμη του κορυφαίου βολεϊμπολίστα που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή στις 4 Ιανουαρίου 2013.
Γνήσιος ακρίτας ο Νίκος Σαμαράς (1 Ιουλίου 1970 - Αθήνα, 4 Ιανουαρίου 2013) ξεκίνησε την καριέρα του από την Ορεστιάδα και μεταξύ των ομάδων που αγωνίστηκε ήταν και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και μάλιστα ήταν και ένας από τους λόγους που η διοίκηση του ακριτικού συλλόγου αποφάσισε να αναλάβει το φάιναλ-4 της εφετινής διοργάνωσης.
Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο Γ.Σ.Λαμία και ο Φοίνικας Σύρου αγωνίζονται για δεύτερη φορά σε φάιναλ-4 Λιγκ Καπ, ενώ για την ΑΕΚ είναι η πρώτη φορά. Έκπληξη αποτελεί η απουσία του κατόχου του τίτλου και «τρεμπλούχου» της σεζόν 2012-13 Ολυμπιακού.
Ο Φοίνικας έχει κατακτήσει τον τίτλο τη σεζόν 2011-12 και μάλιστα από εκείνη την ομάδα θα αγωνιστούν και στην Αλεξανδρούπολη οι Ηλίας Λάππας, Σωτήρης Τσέργας και Νίκος Αρβανίτης.
Ο Γ.Σ.Λαμία έχει στη σύνθεση του τον Τζορτζ Παπαδόπουλο ο οποίος τη σεζόν 2012-13 κατέκτησε το League Cup «Νίκος Σαμαράς» με τον Ολυμπιακό.
Το κλειστό «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» με εξαίρεση τις ζώνες ασφαλείας που ζήτησε η αστυνομία, αναμένεται κατάμεστο αφού τα εισιτήρια έχουν … εξαφανιστεί, με τη ζήτηση να παραμένει μεγάλη. Ο Εθνικός θα πάρει το 70% των εισιτηρίων, η ΑΕΚ το 20% και ο Φοίνικας με τη Λαμία από 5%, ενώ θα εκδοθεί ενιαίο εισιτήριο και για τους τρεις αγώνες. Κάθε σωματείο θα πάρει από 7 προσκλήσεις.
Σε συνεννόηση με την αστυνομική διεύθυνση θα υπάρξει ονομαστική λίστα για τους κατόχους των εισιτηρίων.
«Το γυμναστήριο της Αλεξανδρούπολης έχει φιλοξενήσει με επιτυχία μεγάλους αγώνες και μάλιστα με τους οπαδούς των ομάδων να κάθονται μαζί όπως έγινε και πέρυσι στο Βραχάτι αλλά και πριν δύο χρόνια στη Σύρο. Δουλεύουμε πυρετωδώς για να παρουσιάσουμε κάτι ωραίο και μεγάλο για το άθλημα και περιμένουμε τις αποστολές των ομάδων αλλά και τους επισκέπτες για να δούμε ωραίο βόλεϊ και να χειροκροτήσουμε τους κορυφαίους», είπαν οι εκπρόσωποι του Εθνικού που ήταν σε ανοικτή γραμμή με το Βέλγιο και τον πρόεδρο του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννη Τζίμα.

Τι λένε οι άνθρωποι του Εθνικού
«Θέλουμε να κερδίσουμε το στοίχημα που έχουμε βάλει. Να αποτελέσουν οι αγώνες γιορτή του βόλεϊ» δηλώνει ο πρόεδρος του ΤΑΑ Εθνικός Γιάννης Τζίμας. «Τα νέα είναι για εμάς πολύ ενθαρρυντικά σε ότι αφορά τα εισιτήρια. Είμαστε ένα βήμα πριν το sold out κάτι που μας κάνει αισιόδοξους ότι τα πάντα θα πάνε καλά και θα έχουμε μια άκρως επιτυχημένη διοργάνωση» είπε στην εκπομπή της Nova «Στο φιλέ».
Όπως ανέφερε ο κ. Τζίμας, «ο φίλαθλος κόσμος είναι ο 7ος παίκτης αυτής της ομάδας. Για αυτό έθεσε ο Εθνικός υποψηφιότητα για να πάρει τη διοργάνωση. Θέλουμε να αποδείξουμε ότι η Αλεξανδρούπολη μπορεί να διοργανώσει τέτοιου βεληνεκούς διοργανώσεις αλλά και ο κόσμος δικαιούται να απολαύσει αγώνες τέτοιου επιπέδου. Είναι παιχνίδια νοκ άουτ, είναι ο χαρακτήρας ενός φάιναλ φορ, θέλω να τονίσω ότι δεν είμαστε εμείς το φαβορί . Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να πάρουμε το κύπελλο στο γήπεδο που βρίσκεται η φανέλα του Νίκου Σαμαρά».
Στην ίδια εκπομπή, ο ακραίος του Εθνικού Ανέστης Δαλακούρας υπογράμμισε πως «είναι μεγάλη ευκαιρία για εμάς να κάνουμε κάτι καλό στην έδρα μας, με τον κόσμο δίπλα μας. Να πάμε στον τελικό και να διεκδικήσουμε το τρόπαιο. Σε κάθε παιχνίδι το γήπεδο είναι γεμάτο και για εμάς αυτό θα είναι ένα όπλο. Δεν επιτρέπεται να μιλάμε για φαβορί ή όχι. Πρέπει να τα πάντα να αποδεικνύονται μέσα στο γήπεδο. Και πέρυσι ήμασταν το φαβορί απέναντι στην Κηφισιά θεωρητικά, αλλά δεν τα καταφέραμε. Τώρα, στην έδρα μας, ελπίζω να πάμε στον τελικό και από εκεί και πέρα να παλέψουμε για το κύπελλο».
Για τον προπονητή των πρωτοπόρων της βολει Λιγκ Σάκη Μουστακίδη, «ένας από τους μεγάλους μας στόχους είναι το φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ. Ελπίζω να είναι μια γιορτή και να το χαρούμε όλοι. Δεν πρέπει να επαναπαυθούμε, δεν πρέπει να θεωρούμαστε φαβορί, πρέπει να αποβάλλουμε το άγχος μας και να κατεβούμε να παίξουμε, όπως πρέπει να παίξουμε».

Οι συμμετοχές:
Tο Final 4 θα πραγματοποιηθεί στις 31/1 (Ημιτελικοί) & 1/2 (Τελικός) και οι ομάδες που θα συμμετέχουν είναι:
* Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης
* Α.Ο.Φοίνικας Σύρου
* ΑΕΚ
* Γ.Σ.Λαμία

Το πρόγραμμα του League Cup «Νίκος Σαμαράς»
Παρασκευή 31 Ιανουαρίου
18:30 - 1ος Ημιτελικός: Λαμία Vs Φοίνικας Σύρου
21:00 - 2ος Ημιτελικός: Εθνικός Αλεξανδρούπολης – ΑΕΚ
Σάββατο 1 Φεβρουαρίου
18:30 - Τελικός
http://www.gnomionline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: