5 Φεβρουαρίου 2014

Δεν κρίθηκε αρκετά… «γαλάζια» η Γεωργία Νικολάου


Δεν κρίθηκε, όπως όλα δείχνουν, αρκετά… «φιλική προς τη δεξιά» μία νέα υποψηφιότητα της Γεωργίας Νικολάου για το «τιμόνι» της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, ενόψει των εκλογών του Μαΐου. Έτσι, πριν λίγες ημέρες, της ανακοινώθηκε η αντικατάστασή της από τον πρώην σύμβουλο της παράταξης Παυλίδη, Σταύρο Καβαρατζή, επιβεβαιώνοντας έτσι τις φήμες των τελευταίων ημερών. Η ίδια τηρεί «σιγή ιχθύος», αναμένοντας τις επίσημες ανακοινώσεις του περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η αιτία για την απόφαση του περιφερειάρχη για αντικατάστασή της, έχει να κάνει με τις τάσεις του εκλογικού σώματος στον Έβρο, οι οποίες, παραδοσιακά, κινούνται προς τα δεξιά, ενώ εκτιμάται ότι παρά το γεγονός ότι μόλις πρόσφατα άρχισε η υποψηφιότητα Καβαρατζή να συζητείται ανοιχτά, οι διεργασίες έχουν γίνει εδώ και αρκετό καιρό. 
Ωστόσο, όσοι γνωρίζουν καλά το παρασκήνιο, σημειώνουν πως τίποτα στη σχέση και τη συνεργασία Νικολάου-Γιαννακίδη, δεν είχε προϊδεάσει την αντιπεριφερειάρχη για μία τέτοια εξέλιξη.
Η νίκη στο νήμα της παράταξης Γιαννακίδη στις εκλογές του 2010, με ελάχιστη διαφορά από τον Γιώργο Παυλίδη και τις δύο Κυριακές, (η οποία νίκη προήλθε κυρίως από την άνετη επικράτηση του κ. Γιαννακίδη στο νομό Ροδόπης) όπως και τα αρνητικά μηνύματα που φτάνουν από διάφορες κατευθύνσεις για το ενδεχόμενο νέας υποψηφιότητας, έχουν δημιουργήσει ανησυχία στο στρατόπεδο της «Κοινωνικής Συμμαχίας». Οι διεργασίες και οι συζητήσεις για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, ενώ δεν λείπουν τα δημοσιεύματα και η φημολογία ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στους κόλπους της παράταξης για ορισμένες κινήσεις του περιφερειάρχη, με πιο χαρακτηριστική περίπτωση την επίθεση που εξαπέλυσε κατά του κ. Γιαννακίδη ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, με αφορμή τις εξαγγελίες για δημιουργία νέου νοσοκομείου στην Κομοτηνή.
Από εκεί και πέρα, η ονοματολογία, οι ενδεχόμενες αποχωρήσεις νυν στελεχών και οι προσχωρήσεις «γαλάζιων» υποψηφίων, έχουν πυροδοτήσει εκτιμήσεις ακόμη και για αποχώρηση του Άρη Γιαννακίδη, με πιο πρόσφατο το σχόλιο στελέχους της «Κοινωνικής Συμμαχίας» από τον Έβρο ότι «ίσως τελικά να μην φτάσει ως τέλος ο περιφερειάρχης». Από την άλλη, από το στρατόπεδο του κ. Γιαννακίδη θεωρείται δεδομένη η νέα κάθοδος στις εκλογές, ενώ διαρρέεται πως είναι θέμα ημερών (ή και ωρών) η ανακοίνωση των υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών.
ΓΝΩΜΗ -  Κική Ηπειρώτου
http://www.gnomionline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: