Την ενημέρωση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής σχετικά με την πορεία των ερευνών για υδρογονάνθρακες ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. Δώδεκα βουλευτές του κόμματος ζητούν από τον πρόεδρο της επιτροπής Γιώργο Βλάχο να καλέσει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και την καθηγήτρια του ΕΜΠ Σοφία Σταματάκη, πρόεδρο της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων.

Αίτημα δώδεκα βουλευτών
Το αντικείμενο της συζήτησης θα είναι η πορεία των ερευνών σε Ιόνιο και νοτίως της Κρήτης, η παραχώρηση περιοχών με τη διαδικασία "open door", η παραχώρηση της περιοχής του Κατάκωλου, του Θερμαϊκού κόλπου και του κόλπου του Ορφανού, τα περιβαλλοντικά προβλήματα που πιθανόν ανακύπτουν και τα πιθανά προβλήματα λόγω της έντονης σεισμικότητας της περιοχής.
Το αίτημα υπογράφουν οι Χαρά Καφαντάρη, Δημήτρης Παπαδημούλης, Απόστολος Αλεξόπουλος, Ευαγγελία Αμμανατίδου, Βαγγέλης Ευάγγελος Αποστόλου, Ηρώ Διώτη, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, Δημήτρης Κοδέλας, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Πετράκος, Γιώργος Σταθάκης και Νίκος Συρμαλένιος.
http://www.avgi.gr/