26 Φεβρουαρίου 2014

Δωρεάν… εργασία στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης!


Μπορεί να εργάστηκαν κανονικά, και μάλιστα ημέρα Κυριακή, ωστόσο οι 40 εργαζομένους του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, για τη βάρδια τους αυτή, δεν αμείφθηκαν ποτέ! Αιτία; Οι μεγάλες περικοπές στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου, σε ό,τι αφορά στις πρόσθετες αμοιβές, με τους εργαζόμενους να προειδοποιούν πως, πλέον, η ασφαλής λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος τίθεται εν κινδύνω, αφού ήδη για τον μήνα Ιανουάριο δεν καλύφθηκαν οι πραγματοποιούμενες βάρδιες του κυκλικού ωραρίου, ενώ το ίδιο, θεωρείται βέβαιο πως θα συμβεί και για τους υπόλοιπους μήνες
. Το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, με επιστολές του, τόσο προς τους βουλευτές Έβρου, όσο και προς τον υπουργό Υγείας, επισημαίνει τα προβλήματα που προκύπτουν από τη μείωση αυτή, ζητώντας να υπάρξουν άμεσα έξτρα πιστώσεις, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες. Να σημειωθεί πως η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά τα λουκέτα στα υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ, γεγονός που έχει επιβαρύνει σημαντικά γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στο ΠΓΝΑ, όπου οι πολίτες απευθύνονται πλέον και για την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Μάλιστα, ως τις 4 Μαρτίου, το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης θα δέχεται και περιστατικά από Διδυμότειχο και Κομοτηνή, καθώς δεν θα εφημερεύουν οι ορθοπεδικές κλινικές στα δύο γειτονικά νοσοκομεία.
Μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ», ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΠΓΝΑ Χριστόδουλος Μεντίζης σημειώνει πως το πρόβλημα θα πρέπει άμεσα να διευθετηθεί, πρωταρχικά για τη διασφάλιση της περίθαλψης σε όλους τους πολίτες, δίχως καθυστερήσεις και εκπτώσεις και κατά δεύτερον για τους ίδιους τους εργαζόμενους που έχουν ήδη υποστεί μεγάλες περικοπές στις αποδοχές τους, λόγω της κρίσης.
«Οι πιστώσεις για τις πρόσθετες αμοιβές έχουν επηρεάσει πλέον και το κυκλικό ωράριο, όχι μόνο για το δικό μας νοσοκομείο, αλλά για όλα. Έτσι, οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν αν θα πληρωθούν για τις βάρδιες τους, με το πρώτο κρούσμα ήδη να καταγράφεται τον περασμένο μήνα. Συγκεκριμένα, την Κυριακή 26.1, ενώ 40 συνάδελφοι εργάστηκαν κανονικά, δεν πληρώθηκαν ποτέ, καθώς δεν επαρκούν τα κονδύλια. Θα πρέπει να υπάρξει έξτρα πίστωση, καθώς ανησυχούμε ιδιαίτερα για την ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου, σε περίπτωση που συνεχιστεί αυτή η κατάσταση επί μακρόν».

Η επιστολή προς τον υπουργό Υγείας
«κ. Υπουργέ,
Με το παρόν έγγραφο μας θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι μετά τις μειώσεις μισθών και πρόσθετων αμοιβών , τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, τις ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και φάρμακα, η υπογραφή της επιπλέον μείωσης των πρόσθετων αμοιβών για το 2014 ρίχνει στο καναβάτσο τους εργαζόμενους, αφού ήδη για τον μήνα Ιανουάριο δεν καλύπτονται πλέον ούτε οι πραγματοποιούμενες βάρδιες του κυκλικού ωραρίου ( το ίδιο θα συμβεί και για τους υπόλοιπους μήνες)
Οι εργαζόμενοι δεν αντέχουν άλλο σ αυτό το εργασιακό περιβάλλον που καθημερινά τους συνθλίβει και τους υποβαθμίζει από κάθε άποψη.
Δεν θα συνεχίσουμε να ακροβατούμε από εδώ και πέρα μπροστά και σ΄ αυτό το νέο δεδομένο, να πραγματοποιούμε δηλαδή βάρδιες σε κυκλικό ωράριο και να μην τις πληρωνόμαστε.
Για όλους τους παραπάνω λόγους σας καλούμε να αναλάβετε πλήρως τις ευθύνες σας.
Η μη κάλυψη του κυκλικού ωραρίου θα γίνει η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το πικρό ποτήρι που πίνουν οι υγειονομικοί όλα αυτά τα χρόνια.
Θεωρούμε επιβεβλημένη την παρέμβασή σας για την επίλυση αυτού του προβλήματος ειδάλλως είναι πλέον δεδομένο ότι συμβάλλεται στην έναρξη νέων κινητοποιήσεων που θα πλήξουν ανεπανόρθωτα και τα Νοσοκομεία (μετά τα όσα συνέβησαν στον ΕΟΠΥΥ) που γίνονται πλέον φορείς υποδοχής όλων των ασφαλισμένων».
Σε αντίστοιχη επιστολή προς τους βουλευτές, το Σωματείο των εργαζομένων ζητά να υπάρξουν άμεσα πρωτοβουλίες για τη διόρθωση της κατάστασης, σημειώνοντας: «Εάν συνυπογράφετε και στηρίζετε και αυτές τις επικίνδυνες πρωτοβουλίες του Υπουργείου Υγείας και δεν συντάσσεστε με τους απλήρωτους και εξαντλημένους εργασιακά εργαζόμενους του Νοσοκομείου(και όχι μόνο) τότε έχετε θέση υπηρεσιακή δίπλα στον Άδωνη και όχι πολιτική δίπλα στους Εβρίτες συμπολίτες σας.
Oι εργαζόμενοι αντιθέτως σας θέλουν δίπλα τους».
http://www.gnomionline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: