Ξεγύμνωμα του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου από τον οικονομικό εισαγγελέα Π. Αθανασίου για τη χρόνια συγκάλυψη του σκανδάλου με τη λίστα Λαγκάρντ και των άλλων υποθέσεων φοροδιαφυγής.
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα σε εκκρεμείς επί χρόνια υποθέσεις, όπως η λίστα Λαγκάρντ, τα εμβάσματα στο εξωτερικό κ.ά., διέταξε χθες ο οικονομικός εισαγγελέας εκθέτοντας τις ηγεσίες του υπουργείου Οικονομικών από το 2010, αλλά και τους αμέριμνους συγκυβερνήτες Σαμαρά - Βενιζέλο.
Η χθεσινή κίνηση του οικονομικού εισαγγελέα είναι η τρίτη παρέμβαση της Δικαιοσύνης σε υποθέσεις για τις οποίες έχουν διατυπωθεί κατηγορίες πολιτικού "κουκουλώματος" μετά τα θαλασσοδάνεια του Τ.Τ. και την κραυγαλέα περίπτωση της ΕΛΣΤΑΤ.

Ζωή Κωνσταντοπούλου στην "Αυγή"
Για τον ΣΥΡΙΖΑ ελεγκτέοι δεν είναι μόνον όσοι έκρυβαν τη λίστα στα συρτάρια τους, όπως οι Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλος, Διώτης, ούτε μόνον όσοι ενθυλάκωσαν δημόσιο ή μαύρο χρήμα, αλλά και όσοι συστηματικά και επί σκοπώ ματαιώνουν την έρευνα.
http://www.avgi.gr/