21 Μαρτίου 2014

Ανοίγει πάλι τα φτερά της η Alexpo


Εκπρόσωποι δέκα διμερών επιμελητηρίων, επτά επιμελητηρίων από δυναμικές αγορές του εξωτερικού, εμπορικοί ακόλουθοι και επιχειρηματίες, θα ενδυναμώσουν το διεθνή χαρακτήρα της 16ης έκθεσης Alexpo, η οποία φέτος θα διεξαχθεί από 20 έως 24 Ιουνίου και αναμένεται να προσελκύσει περίπου 60.000 επισκέπτες.  Στο γνωστό χώρο του λιμανιού, σε μία εκθεσιακή επιφάνεια 3.000 τ.μ. περίπου 135 επιχειρήσεις από τον Έβρο, αλλά και τους άλλους νομούς της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και  Θράκης θα εκθέσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, στοχεύοντας στην εξωστρέφεια και την επίτευξη συμφωνιών που θα δώσουν νέα ώθηση στην οικονομία της περιοχής. Η διάρθρωση της φετινής έκθεσης σε 4 θεματικές μέρες (Τουρισμού, Πρωτογενούς Τομέα, Καινοτομίας και Μεταποίησης και Τουρισμού), έχει σαν στόχο να συμβάλλει στη δημιουργία ξεκάθαρου μηνύματος προς τους επισκέπτες που για πρώτη φορά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ημερίδες και δραστηριότητες αμιγώς στο αντικείμενο που τους ενδιαφέρει. Το ίδιο διάστημα, παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις πολιτιστικού περιεχομένου θα συντελέσουν στη δημιουργία ενός πλούσιου και πολύπλευρου προγράμματος που θα μαγνητίσει το ενδιαφέρον του κοινού και των μέσων ενημέρωσης. Το κόστος συμμετοχής για κάθε επιχείρηση-μέλος του Επιμελητηρίου παραμένει στα 60 ευρώ/m2, ενώ για λοιπούς εκθέτες στα 70 ευρώ/m2. Όπως σημειώνεται, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, γι’ αυτό και όσοι ενδιαφέρονται μπορούν ήδη να καλούν στο τηλέφωνο 25510 35848, προκειμένου άνθρωπος του Επιμελητηρίου να μεταβαίνει στην εκάστοτε ενδιαφερόμενη επιχείρηση και να παρέχει όλη την απαραίτητη ενημέρωση για τη συμμετοχή στην έκθεση.
Τοψίδης: «Διαρκής στόχος μας η εξωστρέφεια»
Μιλώντας για τη φετινή διοργάνωση, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, σημείωσε πως «στόχος μας παραμένει η αναβάθμιση του θεσμού της Έκθεσης, έτσι ώστε να αποτελέσει πολύτιμο μέσο προβολής για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις και πνεύμονα οξυγόνου για τους επιχειρηματίες που επιδιώκουν να σημειώσουν πρόοδο σε επίπεδο εμπορικών συμφωνιών, τεχνογνωσίας και εξωστρέφειας.
Συνεχίζοντας τον επιτυχημένο διεθνή χαρακτήρα της τελευταίας διοργάνωσης (του 2012), στην 16η Διεθνή Έκθεση Alexpo, και φέτος έχουν προσκληθεί 10 διμερή επιμελητήρια και 7 επιμελητήρια από δυναμικές αγορές του εξωτερικού, συνοδεία επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν συνεργασίες στην περιοχή, καθώς και οι εμπορικοί ακόλουθοι των χωρών αυτών. Κάθε σκέλος του προγράμματος της Alexpo 2014 διαμορφώθηκε ώστε να συμβάλλει στη δημιουργία μίας έκθεσης με υψηλή δυναμική και απήχηση που θα παρέχει στις επιχειρήσεις και τους επισκέπτες νέα ερεθίσματα και αισιόδοξα μηνύματα για την πορεία της αγοράς και της τοπικής κοινωνίας».
Ο κ. Τοψίδης στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός της φετινής παρουσίας των προέδρων και γενικών γραμματέων από δέκα διμερή επιμελητήρια, το καθένα από τα οποία υπολογίζεται ότι θα συνοδεύεται από 3-4 επιχειρηματίες της κάθε χώρας. Μετά την έκθεση του 2012, κατά την οποία, εμπορικοί ακόλουθοι από διάφορες χώρες, ενημέρωσαν τους επιχειρηματίες της περιοχής μας για βασικά βήματα, διαδικασίες και ισχύον νομικό πλαίσιο στις χώρες τους αναφορικά με τις εξαγωγές, η φετινή Alexpo στοχεύει πλέον στην επίτευξη συμφωνιών μεταξύ επιχειρήσεων.  «Ήρθε η ώρα να βγούμε στη μάχη, να έρθουμε σε άμεση επαφή με επιχειρηματίες άλλων χωρών, για να πετύχουμε σημαντικά deals για την περιοχή μας», ανέφερε ο κ. Τοψίδης.
Κική Ηπειρώτου
http://www.gnomionline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: