13 Μαρτίου 2014

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις στα νοσοκομεία του Έβρου


Σε μία κίνηση αγάπης και προσφοράς, που διέπεται από το μήνυμα «Η πρόληψη είναι δύναμη», προβαίνουν για όλο το μήνα Μάρτιο η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και το τοπικό παράρτημα της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος. Οι 3 φορείς, με αφορμή το μήνα Ισότητας, αλλά και την Ημέρα της Γυναίκας, μέχρι το τέλος Μαρτίου, δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενη, να πραγματοποιήσει δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις, οι οποίες, πολλές φορές, σώζουν ζώες. Συγκεκριμένα, μετά από συνεννόηση στα τηλέφωνα των εξωτερικών ιατρείων, (25510 75464), είναι δυνατόν να προγραμματιστούν οι παρακάτω εξετάσεις: α) Μαστογραφία  στον νέο σύγχρονο Ψηφιακό Μαστογράφο
β) Γυναικολογικές εξετάσεις (υπερηχογραφικός - προγεννητικός έλεγχος) και   test PAP για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Δημήτρης Λαζόπουλος τόνισε ότι η πρόληψη πρέπει να γίνει στάση ζωής για όλες τις γυναίκες έτσι ώστε η έγκαιρη διάγνωση και ιατρική παρακολούθηση να δίνει την δυνατότητα καλύτερης αντιμετώπισης κάθε νοσήματος.
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Maximum FM, ο κ. Λαζόπουλος σημείωσε πως «η διάθεση του νοσοκομείου είναι να αναδείξει το ανθρώπινο πρόσωπό του, σε μια εποχή που η αναλγησία χαρακτηρίζει πολλούς τομείς της κοινωνικής μας ζωής, πιστεύουμε πως θα πρέπει να ισορροπεί με δράσεις που έχουν να κάνουν με αλληλεγγύη και ευαισθησία. Το νοσοκομείο θεωρεί ότι η πρόληψη είναι δύναμη, και πρέπει να γίνει στάση ζωής, ειδικά στις γυναίκες, που αντιμετωπίζουν πολλαπλά προβλήματα… Ειδικά οι ανασφάλιστες γυναίκες, όσες αντιμετωπίζουν οικονομική δυσπραγία, πρέπει να αξιοποιήσουν αυτή τη δράση του νοσοκομείου. Οι υπόλοιπες γυναίκες, που έχουν ασφαλιστικό φορέα και οικονομική δυνατότητα, μπορούν σαφώς να προγραμματίσουν αυτές τις εξετάσεις, σε κάποιο άλλο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τις διαθέσεις και το πρόγραμμά τους. Στόχος είναι όλες οι γυναίκες να έχουν τη δυνατότητα και την ευκαιρία για έγκαιρη διάγνωση και την καλύτερη δυνατή ιατρική παρακολούθηση, ώστε να μη γίνονται κάποια μικρά προβλήματα σοβαρά περιστατικά». Ο κ. Λαζόπουλος κάλεσε και τις γυναίκες του βορείου Έβρου να απευθύνονται στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου, όπου επίσης υλοποιείται η δράση.
Κική Ηπειρώτου
http://www.gnomionline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: