15 Μαρτίου 2014

Φόλες μέσα σε λουκάνικο στο πάρκο Εγνατία


Κομμάτια από λουκάνικο, μέσα στα οποία κρύβονταν δηλητήριο, βρήκαν εθελοντές του φιλοζωικού σωματείου «Κιβωτός» στην «καρδιά» της Αλεξανδρούπολης, στο πάρκο Εγνατία (πλέον Πάρκο Προσκόπων). Στο πολυσύχναστο σημείο, ένα από τα λίγα για αναψυχή που έχουμε στην πόλη μας, που καθημερινά εκατοντάδες συμπολίτες μας βγάζουν βόλτα όχι μόνο τα κατοικίδιά τους, αλλά και τα μικρά τους παιδιά! Η κατάσταση πλέον με τις φόλες έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς δηλητηριάζονται αδιακρίτως, τόσο οικόσιτα, όσο και αδέσποτα ζώα, πλέον όμως κινδυνεύουν και παιδιά, αφού τα φονικά δολώματα αφήνονται στα πλέον εμφανή σημεία, μέσα σε πάρκα, δίπλα σε παιδικές χαρές. 
Το φαινόμενο είναι πολύ συχνό στην Αλεξανδρούπολη, ενώ τα κρούσματα αυξάνονται τέτοια εποχή. Όλοι οι φιλόζωοι και όχι μόνο, θυμούνται πέρσι τον Μάρτιο πόσα τετράποδα έφυγαν άδικα, μέσα σε σπαρακτικούς πόνους, σε διάφορα σημεία της πόλης, και πόσα ακόμη κατάφεραν τελευταία στιγμή να μεταφερθούν σε κάποιον κτηνίατρο και να σωθούν. Τα περιστατικά πληθαίνουν όσο ανοίγει ο καιρός, ενώ μόλις πριν λίγες ημέρες, ένας αρσενικός σκύλος, στειρωμένος, ήρεμος αλλά… αδέσποτος, κατέληξε από φόλα, παρά τις προσπάθειες των φιλόζωων που τον βρήκαν στην περιοχή του λιμανιού και τον μετέφεραν σε κτηνίατρο.
Το νέο περιστατικό σοκάρει με την ωμότητά του. Αυτή τη φορά τα δολώματα με το δηλητήριο δεν ήταν κρυμμένα σε κάποιο θάμνο, εκεί που μόνο ένας σκύλος μπορεί να βρει. Τα κομμάτια του λουκάνικου ήταν αφημένα πάνω στα πεζούλια του πάρκου, δίπλα από χώρους που παίζουν τα παιδιά και αθλούνται οι επισκέπτες του! Οι εθελοντές της Κιβωτού, σοκαρισμένοι από τα ευρήματα, αλλά και ανακουφισμένοι που πρόλαβαν – αυτή τη φορά- το κακό, απευθύνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη ή των δραστών, να απευθυνθούν άμεσα στις αρμόδιες αρχές, προτού να θρηνήσουμε θύματα. Όπως λένε, μόνο από τύχη μέχρι σήμερα δεν έχει δηλητηριαστεί κάποιο μικρό παιδί, από τα ιδιαίτερα τοξικά φάρμακα που περιέχουν οι φόλες των ασυνείδητων. Δεν χρειάζεται να καταπιεί κανείς το δηλητήριο, φτάνει να το αγγίξει με γυμνά χέρια και να τα φέρει σε επαφή με τα μάτια ή το στόμα του.
http://www.gnomionline.gr/evros/113-society/51589-gn51589

Δεν υπάρχουν σχόλια: