Σε σημερινές δηλώσεις του ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η "Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της και ως Έλληνες γυρίζουμε μια νέα σελίδα", προσθέτοντας πως με τη συμφωνία τρόικας-κυβέρνησης "ανοίγει ο δρόμος για τη σταθεροποίηση της ευρωζώνης, συνολικά, μέσα από την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό της σύστημα και την ασφάλεια στις καταθέσεις και την ρευστότητα".
Σε ότι αφορά τις ενδοκυβερνητικές αντιδράσεις για τη συμφωνία με τους δανειστές, και συγκεκριμένα για τις αποφάσεις στην αγορά του γάλακτος στην Ελλάδα, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι "είναι άδικο αλλά και στενάχωρο για τον κόσμο, την ώρα που η Ελλάδα ανοίγει τα φτερά της να βγει από το τέλμα να υπάρχουν παραφωνίες".

ΣΥΡΙΖΑ:Ο πρωθυπουργός της Μέρκελ μας γυρίζει στο πιο μαύρο παρελθόν

"Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα, αλλά προς τα πίσω, στο πιο μαύρο παρελθόν της κοινωνικής καταστροφής, όπου η ανεργία, η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός έχουν φέρει σε απόγνωση εκατομμύρια Έλληνες", σχολίασε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες.
"Αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα, οι πολίτες δεν χρειάζονται άλλες ασκήσεις αισιοδοξίας πάνω στα συντρίμμια του μνημονίου, αλλά πραγματική αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής και ρήξη με τη λιτότητα και τα μνημόνια της εξαθλίωσης", υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.
"Αυτό δεν μπορεί να το εξυπηρετήσει ένας πρωθυπουργός προσδεδεμένος στο άρμα της κ. Μέρκελ και των πιο συντηρητικών δυνάμεων στην Ευρώπη" καταλήγει η ανακοίνωση.
http://www.avgi.gr/