15 Μαρτίου 2014

Το πρώτο κύπελλο για τον Εθνικό


Κυπελλούχος Έβρου για την αγωνιστική περίοδο 2013-14 στέφθηκε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Στο λασπωμένο γήπεδο της Κορνοφωλιάς, αφού το γήπεδο του Σουφλίου που είχε ορισθεί αρχικά σαν έδρα του τελικού ήταν σε ακόμη χειρότερη κατάσταση, η ομάδα του Βασίλη Τσιομλεκίδη , μπήκε διαβασμένη και παθιασμένη και έφτασε δίκαια στην κατάκτηση του κυπέλλου.  Ο ιστορικός Εθνικός  πανηγυρίζει την κατάκτηση του πρώτου τροπαίου της χρονιάς και του πέμπτου κυπέλλου συνολικά στην ιστορία του. Μετά από έναν τελικό που πέρα από τα σπουδαία ονόματα των δύο αντιπάλων δεν είχε να προσφέρει μεγάλες συγκινήσεις και έχοντας ως χρυσό σκόρερ τον Δαμιανίδη, κέρδισε με 1-0 δίκαια τον Ορέστη Ορεστιάδας και αναδείχθηκε κυπελλούχος ΕΠΣ Έβρου.
O αγώνας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς έγινε σε έναν βαρύ αγωνιστικό χώρο, κάθε άλλο παρά κατάλληλο για διεξαγωγή ενός τελικού, με τους περίπου εκατό φιλάθλους που έσπευσαν από Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα και το γειτονικό Σουφλί να προσπαθούν σκαρφαλώνοντας στους γύρω λοφίσκους και τα υψώματα να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.
Το χρυσό γκολ πέτυχε ο Κυριάκος Δαμιανίδης στο 28ο λεπτό με μακρινό σουτ. Λίγες ήταν οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με τις ομάδες να προσπαθούν κυρίως με στημένες φάσεις να παραβιάσουν τις δύο εστίες.
Διαιτητές του τελικού ήταν οι κ. Σουβαράς-Βασιλόπουλος και Καραϊσκος, οι οποίοι δεν αντιμετώπισαν δύσκολες φάσεις.
ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ (Νόλης Δ.): Οτέμπερης, Κιολές, Θεμελάκης (89’ Σαραντίδης), Koτζά, Πατίδης, Πετρόπουλος Στ., Ρουσίδης, Πετρόπουλος Κ. (83’ Καραγιάννης), Τζαχήντ (78’ Λόλακας), Γιάνκοφ, Δοϊνούδης
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Τσομλεκίδης Β): Φυσέκης, Θάνος, Τσικάκης, Μπαρμπαγιάννης. Δούπας, Καβατζικιώτης, Ξενάκης (67’ Φλώρος), Κοιλιάρης, Δαμιανίδης, Σαραντάκης (90’ Κυριζάκης), Αγγελακάκης (76’ Νταλαπέρας)
• Το παρών στο γήπεδο έδωσαν σχεδόν όλα τα τμήματα του Εθνικού , με επικεφαλής τον πρόεδρο κ.Βουκουρεσλή, τον Πρόεδρο του Τ.Α.Α. Βόλλευ κ.Τζίμα τον κ.Μαυρίδη τον κ. Τοκαμάνη, τον κ.Δοξάκη που στήριξαν τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ομάδας κ.Βαλσαμίδη και τον κ.Λιάσκο, καθώς και πολλοί επώνυμοι φίλοι της ομάδας με επικεφαλής τον Αντώνη Βασιλούδη τον Νίκο Νεγιάννη τον Αυγέρη Μεσσινέζη , τον Κώστα Μωρέ με το γιό του και τον Γιώργο Φωτιάδη .
• Οι πανηγυρισμοί για την ομάδα του Εθνικού συνεχίστηκαν σε εστιατόριο της Αλεξανδρούπολης μετά τη λήξη του τελικού, ενώ στο λεωφορείο της επιστροφής υπήρχε εορταστικό κλίμα. Το βράδυ οι ποδοσφαιριστές διασκέδασαν σε κλαμπ της πόλης, όμως από σήμερα επέστρεψαν στις προπονήσεις

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Δίκαιη χαρακτήρισαν την κατάκτηση του Κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου, θέτοντας παράλληλα ως στόχο και την κατάκτηση του πρωταθλήματος και τη διεκδίκηση της ανόδου στη Γ’ Εθνική, ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Βασίλης Τσιομλεκίδης και ο αρχηγός Χρήστος Δούπας, αλλά την ανωτερότητα του Εθνικού δεν αμφισβήτηση και από τους ηττημένους ο παίκτης του Ορέστη Κυριάκος Πετρόπουλος.
Συγκεκριμένα, ο κ. Τσιομλεκίδης ανέφερε: Πετύχαμε τους στόχους μου κατά τα δύο τρίτα, αφού μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος του νοτίου ομίλου, σήμερα πήραμε και το Κύπελλο και μας έμεινε ο τρίτος και πιο ουσιώδης στόχος, αυτός της κατάκτησης του πρωταθλήματος και της διεκδίκησης της ανόδου στη Γ’ Εθνική. Έγινε ένα καλό παιχνίδι, αντάξιο του ονόματος των δύο ομάδων. Οι παίκτες και των δύο ομάδων έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό. Δεν επέτρεψε όμως ο αγωνιστικός χώρος να δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο να δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο και περισσότερα γκολ. Στο πρώτο μέρος ήρθε το γκολ, είχαμε τον αέρα και ήμασταν καλύτερο. Στο δεύτερο ανεβάσαμε την απόδοσή μας και χάσαμε 2-3 ευκαιρίες για να πάρουμε μεγαλύτερο προβάδισμα. Τα παιδιά άξιζαν αυτό το Κύπελλο, γιατί από τον Αύγουστο είναι καθημερινά στο γήπεδο και σήμερα πρέπει να το χαρούν.
Ο αρχηγός του Εθνικού Χρήστος Δούπας ανέφερε: Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση, το προπονητικό τιμ, τον γυμναστή, τον κόσμο και τους συμπαίκτες μου. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια και βλέπουμε ότι επιβραβεύεται. Ήταν ένα ωραίο και δυνατό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Δεν μας βοήθησε όμως ο αγωνιστικός χώρος. Άξιζε να είναι καλύτερος και για τον Εθνικό και για τον Ορέστη. Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου, θέλουμε να πάρουμε και το πρωτάθλημα και ευελπιστούμε σε άνοδο στη Γ’ Εθνική, που τόσο πολύ θέλουμε.
Από την άλλη πλευρά ο Κυριάκος Πετρόπουλος του Ορέστη  ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην ΕΠΣ Έβρου για τον ορισμό του γηπέδου της Κορνοφωλιάς αναφέροντας χαρακτηριστικά: Δε θέλω να μιλήσω για το παιχνίδι. Θέλω να σταθώ στη διοργανώτρια αρχή, την ΕΠΣ Έβρου, η οποία φάνηκε ανίκανη στο έργο της. Το γήπεδο δεν προσφέρεται για ποδόσφαιρο αλλά ούτε μπορεί να φιλοξενήσει και τους λιγοστούς φιλάθλους που μας έκαναν την τιμή να έρθουν στο γήπεδο. Ο Εθνικός είχε μία φάση, εμείς καμία και δίκαια κέρδισε.
Με πληροφορίες από το thrakisports.gr
http://www.gnomionline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: