18 Μαρτίου 2014

Παραιτείται από βουλευτής η Ρένα Δούρου εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών

      Στη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής

Παραιτείται από βουλευτής η Ρένα Δούρου εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών

Την παραίτησή της από την έδρα της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ριχτεί -όπως είπε- στη μάχη διεκδίκησης της Περιφέρειας της Αττικής, κοινοποίησε η Ρένα Δούρου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των προτάσεων του Συνδυασμού «Δύναμη Ζωής» σε ό,τι αφορά το ρυθμιστικό
σχέδιο για την περιφέρεια.
Η δήλωση παραίτησης της κ. Δούρου από τη θέση της βουλευτή έχει ως εξής:

«Αποδεχόμενη την τιμητική πρόταση να ηγηθώ του πολιτικού αγώνα για την ανάληψη της διοίκησης της μεγαλύτερης περιφέρειας της πατρίδας μας, της Αττικής, διαβεβαίωσα από την πρώτη στιγμή πως θα τιμήσω την ψήφο των πολιτών της Αττικής από όποια θέση κι αν μου εμπιστευτούν.
» Άλλωστε, από τη θέση της περιφερειάρχη θα υπηρετήσω πολύ περισσότερους πολίτες απ' όσους με τίμησαν στις εκλογές του 2012. Σήμερα, λοιπόν, που έχουμε αρχίσει τον αγώνα μας για την Περιφέρεια Αττικής, θέλω να είμαι απόλυτα σαφής.
» Αποφάσισα να παραιτηθώ από τη βουλευτική μου ιδιότητα, γιατί θεωρώ ότι με αυτόν τον τρόπο θα υπηρετήσω αποτελεσματικότερα αυτόν τον δύσκολο αγώνα. Είναι μια απόφαση συνέπειας, συνέχειας και σταθερότητας.
» Απόφαση συνέπειας λόγων και έργων. Απόφαση συνέχειας σε ό,τι αφορά την επιλογή μου να δώσω την μάχη στο μέτωπο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Απόφαση σταθερότητας σε σχέση με την αταλάντευτη δέσμευσή μου να υπηρετήσω την υπόθεση της Περιφέρειας. Απόφαση προσωπική με συλλογικό πρόσημο. Απόφαση ευθύνης, η οποία εγγράφεται στον συλλογικό μας αγώνα για την ανατροπή και την ελπίδα.
» Ο καθένας μας από την έπαλξη που ο ίδιος επιλέγει. Και όλοι μαζί για τον κοινό μας στόχο. Την κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση του τόπου».
Εξάλλου αναφορικά με το ρυθμιστικό σχέδιο για την περιφέρεια η κ. Δούρου απέρριψε την πρόταση του σημερινού περιφερειάρχη Γ. Σγουρού, και σημείωσε ότι οι δικές της προτεραιότητες είναι οι εξής:
  • Η τόνωση της κεντρικότητας και η ανάσχεση της αστικής διάχυσης στην πολύτιμη και πεπερασμένη εξωαστική γη
  • Η άμβλυνση των χωροκοινωνικών ανισοτήτων για το σύνολο της Περιφέρειας
  • Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, αστικού και εξωαστικού
  • Η χωρική εξειδίκευση του προτύπου παραγωγικής ανασυγκρότησης της Αττικής σε όλους τους τομείς. Με έμφαση σ’ εκείνους που έχουν πληγεί σοβαρότερα απ’ την κρίση ή αναδεικνύονται ως προνομιακοί για την έξοδο απ’ αυτήν, κυρίως με κριτήριο την άμεση δημιουργία αντικειμένου και θέσεων απασχόλησης αλλά και τη βιωσιμότητα των εγχειρημάτων. Για παράδειγμα τομείς όπως το αγροτοδιατροφικό σύμπλεγμα σε συνδυασμό με εμπόριο και τουρισμό, ο κατασκευαστικός, με έμφαση σε επιχειρήσεις και έργα μικρής κλίμακας, η έρευνα και η εκπαίδευση, η πολιτιστική παραγωγή.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: