29 Απριλίου 2014

8 συνδυασμοί διεκδικούν την Περιφέρεια ΑΜΘ


Οκτώ είναι τελικά οι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις εκλογές του Μαΐου, μετά και την κατάθεση των ψηφοδελτίων στα πρωτοδικεία. Έτσι, πέρα από τον νυν περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιο Άρη Γιαννακίδη (Κοινωνική Συμμαχία), -με αλφαβητική σειρά-, υποψήφιοι περιφερειάρχες ΑΜΘ θα είναι οι: Χρήστος Κιτσόπουλος (Ελληνική Αυγή), Τέρενς Κοϋικ (Μακεδονία-Θράκη-Ελλάδα μας), Κώστας Μορφίδης (Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση), Γιώργος Μποτσίδης (Ανταρσία στην ΑΜΘ), Γιώργος Παυλίδης (Περιφερειακή Αναγέννηση), Βασίλης Τραϊφόρος (Γνώση και Συνεργασία) και Χρήστος Τρέλλης (Λαϊκή Συσπείρωση). Σε ό,τι αφορά στους υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες Έβρου του κάθε συνδυασμού, για την «Κοινωνική Συμμαχία» είναι ο Σταύρος Καβαρατζής, για την «Ελληνική Αυγή» ο Νίκος Καλαϊτζής, για τη «Μακεδονία-Θράκη-Ελλάδα μας» ο Μαρίνος Ουζουνίδης, για τη «Ριζοσπαστική Αυτοδιοίκηση» ο Χρήστος Δούκας, για την «Ανταρσία στην ΑΜΘ» ο Μάκης Δραγάνης, για την «Περιφερειακή Αναγέννηση» ο Δημήτρης Πέτροβιτς, για τη «Γνώση και Συνεργασία» ο Δημήτρης Πετρίδης και για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Ανέστης Βλισίδης.
Γιαννακίδης: «Είμαστε οι εμπειρότεροι»
Για έναν συνδυασμό νίκης, ελπίδας και προοπτικής κάνει λόγο ο Άρης Γιαννακίδης, σημειώνοντας: «Είμαστε οι εμπειρότεροι, ανανεώσαμε το σχήμα μας, συνεχίζουμε μαζί με όλους τους συμπολίτες μας… «Η πορεία που ξεκινήσαμε πριν από τρεισήμισι χρόνια, σήμερα παράγει και αποδίδει καρπούς, μετουσιώνεται στο σύνθημα-προτροπή, «Με Ενιαία Περιφερειακή Συνείδηση» και οριοθετεί την επόμενη μέρα.
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου είμαστε πάλι παρόντες. Θέτουμε στην κρίση των συμπολιτών μας το πολιτικό μας ήθος, την ειλικρίνειά μας και το έργο μας. Θεωρούμε ότι είμαστε οι εμπειρότεροι έχοντας απόλυτη γνώση των δυνατοτήτων που δίνει η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου. Εκτιμούμε ότι η τρέχουσα θητεία μας αποτελεί την καλύτερη απόδειξη περί αυτού.
Καταθέσαμε σήμερα την διακήρυξη της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ της παράταξης νίκης, ελπίδας και προοπτικής για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Ανανεώσαμε το σχήμα μας και με νέους ανθρώπους. Νέους πολιτικά και ηλικιακά, πέρα από κομματικούς σχηματισμούς και προκαταλήψεις του παρελθόντος. 
Η πρόταση μας απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της Περιφέρειας και ζητάμε από όλους τους πολίτες να επαναβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους στην παράταξη μας, για να συνεχίσουμε όλοι μαζί, σε μια συμμαχία με όλες τις ενεργές δυνάμεις του τόπου, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς διακρίσεις. Είμαστε η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ».

Παυλίδης: «Κατατέθηκε ο Συνδυασμός της νίκης»
Ο Γιώργος Παυλίδης, υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά την κατάθεση του ψηφοδελτίου στο πρωτοδικείο της Ροδόπης, δήλωσε σχετικά: «Ο συνδυασμός της Νίκης, της Ανατροπής, η «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ολοκληρωμένος, κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Ροδόπης. Οι πολίτες της Περιφέρειας, εμφανώς απογοητευμένοι από τα παρακμιακά φαινόμενα που πηγάζουν σε μεγάλο βαθμό από τη σημερινή απερχόμενη Διοίκηση, είναι αποφασισμένοι και δείχνουν έτοιμοι για την αλλαγή, την ανάπτυξη, την ελπίδα και τη νέα πορεία.
Είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε τον τόπο δυνατά μπροστά. Να καταπολεμήσουμε δυναμικά τη φτώχεια, την ανέχεια, να περιορίσουμε την ανεργία. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να κάνουμε τομές και ρήξεις για να χτίσουμε πάνω γερά θεμέλια  το μέλλον των πολιτών της Περιφέρειας μας.
Είναι βεβαιότητα πια ότι όλοι θέλουν την αλλαγή, την παράταξη μας, που εμπιστεύονται!».

Τρέλλης: «Θα διεκδικήσουμε ανάσες επιβίωσης για τη λαϊκή οικογένεια»
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Τρέλλης, μετά την κατάθεση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ανέφερε:  «Το ψηφοδέλτιό μας στελεχώνεται από εργάτες, υπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους, ανέργους, νέους, που το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησαν στην οργάνωση της λαϊκής πάλης για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας, για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας από τη βάρβαρη επίθεση που δέχεται. Το σύνολο των υποψηφίων δίνει αυτήν την πολιτική μάχη με τη σεμνότητα και την ανιδιοτέλεια που αρμόζει σε αγωνιστές και την επομένη των εκλογών, ανεξάρτητα από το ποιος θα εκλεγεί, σαν μία γροθιά θα συνεχίσει αυτόν τον αγώνα με το ταξικό εργατικό κίνημα, τις Λαϊκές Επιτροπές, οργανώνοντας και στηρίζοντας κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία και δράση που αντιπαλεύει την κυρίαρχη πολιτική. Οι πράξεις μας αποτελούν εγγύηση ότι και στη συνέχεια θα κοντράρουμε με αυτήν την πολιτική, δεν μπορούν να μας βάλουν "στο χέρι", θα διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις ανάσες επιβίωσης για τη λαϊκή οικογένεια προκειμένου να σταθεί όρθια και να τους αντιπαλέψουμε μαζί».

Μορφίδης: «Να δώσουμε ένα τέλος στην ασχήμια της ζωής μας»
Την Κυριακή 27 Απριλίου κατατέθηκε από τον Υποψήφιο Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας - Θράκης Κώστα Μορφίδη στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης το ψηφοδέλτιο της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Α.Μ.Θ, το οποίο ο επικεφαλής χαρακτήρισε ως ένα ψηφοδέλτιο νίκης και προοπτικής, «στο οποίο μαζί με τα ονόματα που περιλαμβάνει συμμετέχουν και όλοι οι πολίτες της Περιφέρειας  που είναι αποφασισμένοι να δώσουν ένα τέλος στην  ΤΡΑΓΩΔΙΑ που περνάει η χώρα, να δώσουν ένα τέλος σε πρακτικές, συμπεριφορές, ιδιοτελείς προθέσεις που κυριαρχούν στην πολιτική ζωή του τόπου, ένα τέλος στην ασχήμια της ζωής τους και των παιδιών τους, να δώσουν  ελπίδα στους πολίτες ... Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΝΕΘΕΣΕ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ...»

Κουίκ: «Θα διεκδικήσω ανυποχώρητα όλα αυτά που μας ανήκουν».
Ο Βουλευτής Επικρατείας και υποψήφιος Περιφερειάρχης Τέρενς Κουίκ, κατέθεσε το Σάββατο (26/04/14) την δήλωση κατάρτισης του Συνδυασμού «εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ» του οποίου ηγείται στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές στην περιοχή της ΑΜ-Θ.
Βγαίνοντας από το Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της εφημερίδας «ΧΡΟΝΟΣ», είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Υπόσχομαι ότι όλοι μαζί που απαρτίζουμε τον Συνδυασμό ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, θα εργαστούμε με εντιμότητα και αφοσίωση για την ανάπτυξη και των πέντε νομών της ΑΜ-Θ Περιφέρειας. Θέλουμε να ξαναδούμε το χαμόγελο στα πρόσωπα της κάθε Μακεδόνισσας και του κάθε Μακεδόνα, της κάθε Θρακιώτισσας και του κάθε Θρακιώτη. Από τις 19 Μαΐου αρχίζει το πιο ωραίο ταξίδι για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, μετά από πολλά μαύρα και γκρίζα χρόνια, για τα οποία, βεβαίως, έχουν την μέγιστη ευθύνη και οι τοπικοί αυτοδιοικητικοί άρχοντες και των δύο βαθμίδων.
Τέλος, η όποια κυβέρνηση βρίσκεται στην Αθήνα, από την πρώτη ημέρα που θα αναλάβω Περιφερειάρχης, θα το νοιώσει βαθειά στο πετσί της, ότι η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη δεν θα ανεχθεί άλλο την εγκατάλειψη.
Θα διεκδικήσω ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ όλα αυτά που μας ανήκουν».
Κική Ηπειρώτου
http://www.gnomionline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: