1 Απριλίου 2014

Τη Μ. Πέμπτη η "αυριανή" δόση, έκθετοι οι Σαμαράς - Βενιζέλος

                         

Αναβάλλεται για τη Μ. Πέμπτη, 17 Απριλίου, στην τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης, ύψους 8,3 δισ. ευρώ που αναμενόταν να ληφθεί σήμερα Τρίτη.
Αν και το Eurogroup θα συνεδριάσει σήμερα στην Αθήνα, δεν θα αποφασίσει εν τέλει την αποδέσμευση της δόσης, παρ' ότι είχε καλλιεργηθεί όλες τις προηγούμενες ημέρες η εντύπωση πως η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα συνεπαγόταν και απόφαση του Eurogroup για εκταμίευση της δόσης.
Έτσι, αποδεικνύεται έωλη η σπουδή της κυβέρνησης να ψηφίσει με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος το πολυνομοσχέδιο, με την πρόφαση της εκταμίευσης της δόσης.
Όπως αποδείχθηκε, αυτό δεν ίσχυσε ποτέ, καθώς όπως ανέφεραν παράγοντες του οικονομικού επιτελείου, ουδέποτε είχε συνδεθεί η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου με την εκταμίευση, προσθέτοντας ότι από ημερών, η τρόικα είχε προσδιορίσει ως καταληκτική ημερομηνία την ψήφιση του νομοσχεδίου και την προώθηση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για τη δόση, την 10η Απριλίου.
Στην ημερομηνία αυτή, θα εξετασθεί η εκπλήρωση των προαπαιτούμενων μέτρν, ώστε να συνταχχθεί η έκθεση που θα αποσταλοεί στα κοινοβούλια των κρατών – μελών, ώστε και οι άλλες χώρες να δώσουν την έγκρισή τους και να αποφασισθεί η χορήγηση της δόσης στη νέα τηλεδιάσκεψη του Εurogroup working.
Αναφορικά με τη στάση του ΔΝΤ, το Εκτελεστικό Συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάει στην αρχή του Μαΐου, για την αποδέσευση της δόσης μεταξύ 3,2 και 3,6 δισ. ευρώ και αφού προηγουμένως θα έχει εκταμιευθεί η δόση της ευρωπαϊκής συμμετοχής, μεταξύ 22 και 24 Απριλίου.
http://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: