14 Απριλίου 2014

Ισορροπίες του τρόμου στην ανατολική Ουκρανία, εξέπνευσε το τελεσίγραφο

      Χωρίς ένδειξη υποχώρησης των ένοπλων

Ισορροπίες του τρόμου στην ανατολική Ουκρανία, εξέπνευσε το τελεσίγραφο
Φιλορώσοι στην περίμετερο έξω από τα κατειλημμένα κυβερνητικά κτίρια στο Σλαβιάνσκ  
Σλαβιάνσκ, Ουκρανία
Χωρίς σημάδια πως οι φιλορώσοι ένοπλοι προτίθενται να αποχωρήσουν από τα κτίρια που έχουν καταλάβει στο Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας πέρασε η διορία που έθεσε το Κίεβο, απειλώντας με μεγάλης κλίμακας επιχείρηση για την απομάκρυνσή τους. «Πόλεμος» στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αναζωπυρωθείσα κρίση, με τον ρώσο πρεσβευτή εναντίον όλων -και τη Κίνα ουδέτερη- να αρνείται πως η Μόσχα υποκινεί τις ταραχές.

Παράλληλα, το μεσημέρι της Δευτέρας οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συναντώνται εκ νέου στο Λουξεμβούργο.

Μετά τα επεισόδια της Κυριακής στο Σλαβιάνσκ αλλά και την ένταση στο Χάρκοβο, ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ απηύθυνε τελεσίγραφο στους ενόπλους που έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Όσοι από αυτούς αποχωρούσαν μέχρι τότε, δεν θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με δικαστικά μέτρα, είπε, προειδοποιώντας πως το Κίεβο θα προχωρούσε σε μεγάλης έκτασης «αντιτρομοκρατική επιχείρηση», με τη συμμετοχή και του στρατού.

Όπως αναφέρει ανταποκριτής του Reuters στο Σλαβιάνσκ, η ρωσική σημαία που είχαν υψώσει οι ένοπλοι βρισκόταν στη θέση της και μετά την εκπνοή του τελεσιγράφου στα κτίρια που έχουν καταληφθεί.

Το πρακτορείο μετέδωσε ότι, πέραν της πρόθεσης των ενόπλων να μην αποχωρήσουν, στο σημείο έφταναν φορτηγά με υλικά για ενίσχυση των οδοφραγμάτων γύρω από τα κτίρια.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: