28 Ιουνίου 2014

«Ελάτε να συζητήσουμε» είπε ο Δ.Βίτσας στο συνέδριο του Ποταμιού

      «Δεν περισσεύει κανείς»

«Ελάτε να συζητήσουμε» είπε ο Δ.Βίτσας στο συνέδριο του Ποταμιού

Ττον χαιρετισμό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα μετέφερε ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Βίτσας, στο ιδυρικό συνέδριο του Ποταμιού, κάνοντας παράλληλα άνοιγμα «σε όλες τις δυνάμεις που απεγκλωβίζονται από τον μνημονιακό χώρο και στρέφονται προς την Αριστερά» και ξεκαθαρίζοντας ότι «χρειάζεται μια μεγάλη συμπαράταξη δυνάμεων, από την οποία δεν περισσεύει καμιά και κανείς».

Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε στις ευρωεκλογές, λέγοντας πως ανέδειξαν το ΣΥΡΙΖΑ πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα, και σημειώνοντας πως αυτή η δυναμική δεν μπορεί να ανακοπεί. «Εμείς, όμως, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι, ακόμα και με αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ, θα επιδιώξουμε ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συσπειρώσεις» είπε.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι καμία κοινωνική συμμαχία, καμία πολιτική συνεργασία δεν μπορεί να ευδοκιμήσει σε προγραμματικό κενό.

Σύμφωνα με τον κ. Βίτσα το τρίπτυχο «ανασυγκρότηση-αναδιανομή-ανάπτυξη» συμπυκνώνει μια διαρκή κοινωνική και πολιτική κίνηση προς όφελος των εξαντλημένων από τη νεοφιλελεύθερη λιτότητα κοινωνικών στρωμάτων.

Ο κ. Βίτσας μίλησε και για την ανάγκη δράσης προκειμένου να μην προχωρήσουν το χωροταξικό νομοσχέδιο, το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ, των αιγιαλών, αλλά και το νέο ρυθμιστικό για την Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ασφαλιστικό και άλλα.

Κάλεσε όλες τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις. Από την αντιμνημονιακή, αριστερή σοσιαλδημοκρατία, τους ριζοσπάστες οικολόγους έως και την πέραν του ΣΥΡΙΖΑ Αριστερά, όπως είπε να συζητήσουν για τις πρωτοβουλίες και τις ανατροπές που πραγματικά χρειάζεται ο τόπος για να ορθοποδήσει.

«Το να χτίσουμε τη νέα Ελλάδα είναι ένα μεγάλο, ιστορικών διαστάσεων εγχείρημα. Γι’ αυτό χρειάζεται μια μεγάλη συμπαράταξη δυνάμεων. Από την οποία δεν περισσεύει καμιά και κανείς» δήλωσε.

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: