Παράλληλα με την επιβεβαίωση της πρώτης νίκης που ιστορικά κατέγραψε κόμμα της Αριστεράς στον τόπο μας, στην Πολιτική Γραμματεία έγινε ειλικρινής συζήτηση για τα λάθη και τις αδυναμίες που επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Επίσης, η συζήτηση σκοπό είχε τη σύνταξη εισήγησης που θα κατατεθεί στην επικείμενη Κεντρική Επιτροπή.

Στη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέδειξε τα μείζονα της περιόδου, όπως για παράδειγμα είναι η Προεδρική εκλογή και η προσπάθεια ματαίωσης των κυβερνητικών σχεδίων, πάντα με απώτερο στόχο τη διεξαγωγή εθνικών εκλογών. Εκεί όπου, σύμφωνα με μέλη της Π.Γ., η ριζοσπαστική Αριστερά πρέπει να πάει ως μέρος μιας πλατιάς δημοκρατικής συμμαχίας, με στόχο την αυτοδυναμία.

Το ιστορικό προηγούμενο της ΕΔΑ του '58 είναι κάτι που πρέπει να απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να ζήτησε άλλωστε ο Αλ. Τσίπρας. Τότε δηλαδή που η κατάκτηση της 2ης θέσης έμεινε χωρίς συνέχεια για τους γνωστούς λόγους...

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε την κατεύθυνση για ένα πιο μαζικό κόμμα, με περισσότερη συλλογική λειτουργία. Πολύ χαρακτηριστικό και το παράδειγμα που έφερε: το μεγαλύτερο κόμμα είχε 15.000 εκλογικούς αντιπροσώπους, όταν τα εκλογικά τμήματα ήταν 20.000.

Σε ό,τι αφορά την οργανωτική ανασυγκρότηση, αυτή πρέπει να είναι σε όλα τα επίπεδα, σημείωσε με έμφαση ο Αλ. Τσίπρας.

Η προγραμματική εμβάθυνση - επικαιροποίηση είναι ένα ακόμη θέμα που απασχόλησε την ομιλία του προέδρου, και οι σχετικές ανακοινώσεις θα πρέπει να γίνουν, σημείωσε, στις αρχές του φθινοπώρου.
Παπαδημητρίου Νίκος
http://www.avgi.gr/