Και επειδή ‘τα γραπτά μένουν’… τα συγκεντρώσαμε και σου τα παρουσιάζουμε! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις, μόνο με 2 κλικ:
- Το εγχειρίδιο του καλού ψαροφαγά! Τον Αύγουστο προτίμησε να καταναλώσεις μη δημοφιλή ψάρια από παράκτιους ψαράδες όπως: Χριστόψαρο, Σάλπα, Σαργό, Μυτάκι, Σπάρο, Στήρα, Φρίσσα, Χάνο. Στο εγχειρίδιο θα βρεις πληροφορίες για το ποια είναι η εποχικότητά τους, ποιο το κατάλληλο μέγεθος και συμβουλές για το πώς να τα μαγειρέψεις.
- Συμβουλές για ψώνια, όπως παλιά! Δες ποιος είναι ο κατάλληλος μήνας για κάθε φρούτο και λαχανικό και τι πρέπει να προσέξεις όταν επιλέγεις φρούτα και λαχανικά, ώστε να μην καταλήξουν στο πιάτο σου επικίνδυνα και τοξικά φυτοφάρμακα.
Για το τέλος σου κρατήσαμε μία κρητική συνταγή, ότι πρέπει για τον Αύγουστο: Χριστόψαρο στη λαδόκολλα και χόρτα τσιγαριαστά!
Για το ψάρι:
- 1 χριστόψαρο
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο
- χοντρό θαλασσινό αλάτι
- φρεσκοτριµµένο πιπέρι
Πλένουµε και αλατίζουµε το ψάρι. Βάζουμε το φιλέτο στο κέντρο μιας διπλής λαδόκολλας. Πασπαλίζουµε µε το σκόρδο, το δενδρολίβανο και το πιπέρι. Περιχύνουµε µε το ελαιόλαδο και κλείνουµε πολύ καλά το ψάρι στη λαδόκολλα. Ψήνουµε στους 200 βαθµούς για 45 λεπτά.
Για τα χόρτα:
- 1 κιλό άγρια χόρτα (π.χ. βλίτα, στύφνο)
- 1/2 κιλό σπανάκι (προαιρετικά)
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 νεροπότηρο λάδι
- 2-3 ώριμες ντομάτες
- αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε καλά τα χόρτα και το σπανάκι και τα στραγγίζουμε. Τσιγαρίζουμε στο λάδι τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σκόρδα μέχρι να ροδίσουν. Κατόπιν, ρίχνουμε λίγα-λίγα τα χόρτα και το σπανάκι μέχρι να μαραθούν. Μετά βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες με το λίγο αλάτι και πιπέρι και τ’ αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 20 λεπτά, σε μέτρια φωτιά (γίνεται και χωρίς ντομάτες αν το προτιμάτε).
Μοιράσου το με τους φίλους σου και αν έχεις μάλιστα να μας προτείνεις μία δική σου συνταγή, άφησε τη με ένα σχόλιο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου