30 Ιουλίου 2014

Τα μπάνια της οργής

Σε υπόθεση για γερά νεύρα εξελίσσονται τα… μπάνια του λαού του Έβρου -και όχι μόνο- στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα. Ατελείωτες ουρές από αυτοκίνητα, που πολλές φορές ξεκινούν από το κέντρο της πόλης και φτάνουν μέχρι και τον οικισμό της Νέας Χιλής, δοκιμάζουν τις αντοχές των οδηγών, από νωρίς το πρωί μέχρι πολύ αργά το απόγευμα.
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα τραβήχτηκαν το πρωί της Κυριακής, λίγα λεπτά πριν τις 11. Αν και σχετικά νωρίς, η ουρά των αυτοκινήτων στο ρεύμα προς Χιλή, ξεκινούσε λίγο πριν το κλειστό γυμναστήριο και συνεχίζονταν μέχρι τα φανάρια του Αγίου Βασιλείου. Κι αυτό δεν είναι τίποτα! Όπως λέει στη «ΓΝΩΜΗ» ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, Κώστας Χατζηαναγνώστου, συνήθως, κατά τις μεσημβρινές ώρες, ή τις ώρες της επιστροφής από τις παραλίες, το μποτιλιάρισμα ξεκινά ακόμη και από το Δημαρχείο!
«Η κατάσταση είναι ανυπόφορη, ειδικά τα Σαββατοκύριακα και περισσότερο κατά τις απογευματινές-βραδινές ώρες της επιστροφής των λουομένων. Με κλειστή την παραλιακή, επικρατεί το αδιαχώρητο. Δυστυχώς, θεωρούμε ότι είναι θέμα νοοτροπίας. Η Τροχαία, με τη μειωμένη κατά 50% δύναμη που διαθέτει πλέον, δεν μπορεί να κάνει θαύματα, ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει συνεργασία των οδηγών. Έχουμε απευθύνει πολλές φορές έκκληση προς τους επισκέπτες που έρχονται από τον κεντρικό και βόρειο Έβρο να χρησιμοποιούν την Εγνατία Οδό και να αποφεύγουν το κέντρο της πόλης. Το ίδιο ισχύει και για τους Αλεξανδρουπολίτες που έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την Εγνατία για να κατέβουν στις παραλίες. Δυστυχώς, δεν έχουμε εισακουστεί», αναφέρει ο κ. Χατζηαναγνώστου, ενώ στα παράπονα που του μεταφέραμε αναφορικά με τα προβληματικά φανάρια στο ύψος του ΕΟΤ, σημειώνει: «Είναι στη δικαιοδοσία της ΔΕΣΕ, η οποία είναι αρμόδια για το εθνικό δίκτυο. Έχουμε πολλές φορές αναφέρει το πρόβλημα, αλλά η απάντηση που παίρνουμε είναι ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι. Γι’ αυτό, αρκετές φορές αναγκαζόμαστε και κλείνουμε τα φανάρια, καθώς έτσι παρατηρείται καλύτερη ροή, τουλάχιστον στις ώρες της μεγάλης αιχμής».
Να σημειωθεί βεβαίως πως το πρόβλημα υφίσταται –σε μικρότερο βαθμό- και τις καθημερινές, κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Συμμόρφωση των οδηγών για χρήση της Εγνατίας Οδού, όπου αυτό είναι εφικτό, η για μη χρήση του αυτοκινήτου, απαιτείται ιδιαίτερα το επόμενο διάστημα, οπότε και θα πραγματοποιηθούν οι Λευκές Νύχτες στην αγορά της πόλης, με αρκετές οδικές αρτηρίες αποκλεισμένες για αυτοκίνητα, αλλά και με τη Γιορτή Κρασιού.
Της Κικής Ηπειρώτου
http://www.gnomionline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: