8 Ιουλίου 2014

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίας Κυριακής Αλεξανδρούπολης

            Αγία Κυριακή Αλεξανδρούπολης

Την Δευτέρα 7 Ιουλίου η Εκκλησία μας εορτάζει την μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Κυριακής και στην μνήμη της πανηγύρισε και φέτος ο περικαλλής Ναός στην Αλεξανδρούπολη, όπου φυλάσσεται και τεμάχιο ιερού λειψάνου της Αγίας.

Για τις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις του Ιερού Ναού ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος προσκάλεσε τον Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ...

Το απόγευμα της Κυριακής 6 Ιουλίου τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα Ναό της Αγίας Κυριακής ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ και του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου.

Ο Ναός και το προαύλιό του κατακλύσθηκαν από κόσμο, καθώς η Αγία είναι ιδιαίτερα προσφιλής στους κατοίκους της πόλης. Παρέστησαν οι Υφυπουργοί Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλος και Εσωτερικών κ. Ντόλιος, η Αντιπεριφεριάρχης Έβρου κα Νικολάου, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκης, ο Στρατηγός της 12ης Μεραρχίας κ. Φαραντάτος, ο Ταξίαρχος της 23ης Ταξιαρχίας κ. Σταματιάδης, ο Διευθυντής της Αστυνομίας κ. Μενεξίδης κ.α.

Αγία Κυριακή Αλεξανδρούπολης

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Καισαριανής αναφέρθηκε στην Αγία και στο μαρτύριο της και στα τρία προσόντα που είχε: την αρετή της ανδρείας, την ομολογία και το μαρτύριό της. Ο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως ευχαρίστησε τον Σεβασμώτατο Καισαριανής για την παρουσία του στην πανήγυρη του Ναού και εξέφρασε την εκτίμηση που τρέφει για το πρόσωπό του.

Ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αγίας στους δρόμους της πόλης.

Αγία Κυριακή Αλεξανδρούπολης

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, Δευτέρας 7 Ιουλίου, τελέσθηκε η Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία της εορτής ιερουργούντος του Μητροπολίτου Καισαριανής κ. Δανιήλ και του Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου. Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Καισαριανής μίλησε, με βάση το αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας, για τα πνευματικά δικαιώματα που έχουμε οι χριστιανοί, λόγω της πνευματικής σχέσης της «υιοθεσίας» που έχουμε με τον Χριστό.

Πολύς κόσμος «πέρασε» κατά την διάρκεια του διημέρου από τον Ναό της Αγίας Κυριακής για να προσκυνήσει το ιερό λείψανο και την εικόνα της Αγίας και να λάβει την ευλογία της στην ζωή τους.
http://www.alexpolisonline.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: