Θέλουμε μια "Ευρώπη των λαών, των πολιτών, της δημοκρατίας και του πολιτισμού και όχι Ευρώπη του χρήματος, του κεφαλαίου, των τραπεζών και των μονοπωλίων", η οποία θα ασκεί εξωτερική πολιτική όχι με τα όπλα αλλά με την ειρήνη και τον αφοπλισμό, τόνισε ο Μ. Γλέζος. Μιλώντας για τις γερμανικές οφειλές, σημείωσε: "Πιστεύουμε ότι ο γερμανικός λαός θεωρεί υποχρέωσή του να ξεπληρώσει ένα χρέος το οποίο επέβαλε σε μια χώρα σε μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή, (...) και που οι τωρινές κυβερνήσεις της Γερμανίας δεν αποδέχονται να ολοκληρώσουν την αποπληρωμή του".
Για το ίδιο θέμα η Σοφία Σακοράφα σημείωσε ότι "δεν είναι δυνατόν αυτοί που αρνούνται να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους να απευθύνονται στους Έλληνες ως 'μπαταχτσήδες'".
"Θέλουμε μια ευρωπαϊκή Γερμανία και όχι μια γερμανική Ευρώπη" υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής Δ. Παπαδημούλης. Αναφερόμενος στην ενισχυμένη παρουσία της Ακροδεξιάς στο Ευρωκοινοβούλιο, σημείωσε πως "η εμμονή σε ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, πέρα από τη ζημιά που κάνει στη δημοκρατία και τους λαούς, τροφοδοτεί την άνοδο της Άκρας Δεξιάς".
"Η υπαγωγή του χρέους στο αγγλικό δίκαιο συνιστά εκχώρηση κυριαρχίας, όπως δείχνει καθαρά η περίπτωση της Αργεντινής" επεσήμανε ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
Ο Κώστας Χρυσόγονος δήλωσε πως "οι δραστικές περικοπές κοινωνικών παροχών μέσα από μνημονιακά προγράμματα παραβιάζουν τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη και τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. , δηλαδή κείμενα στα οποία κατά τα άλλα υποκριτικά ομνύουν συμμόρφωση οι ευρωπαϊκές ελίτ".
Η Κωνσταντίνα Κούνεβα σημείωσε ότι η "αδικία γεννάει τη βία. Εμείς δεν συμφωνούμε με τη βία και παλεύουμε για να προστατέψουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη".

Να λυθεί το Κυπριακό

"Το ευρωπαϊκό έδαφος κατέχεται από ξένα στρατεύματα" τόνισε ο Μ. Γλέζος, συγχαίροντας τον Μ. Σουλτς για την επανεκλογή του ως προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου. Στο πλαίσιο αυτό, κατά την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της ιταλικής προεδρίας, έθεσε στον Μ. Ρέντζι το ερώτημα: "Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να κατέχουν το βόρειο τμήμα της Κύπρου. Τι πρόκειται να κάνετε για να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΟΗΕ;".
* "Η εκλογή του κ. Δημήτρη Παπαδημούλη στη θέση αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποτελεί μια σημαντική διάκριση" τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του για τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
Χ.Σ.
http://www.avgi.gr/