Πλήρης ήταν η ταύτιση για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, αλλά και σε ακόμα μια σειρά ζητήματα, στη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με αντιπροσωπεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, υπό τον πρόεδρό της Βασίλη Κορκίδη. Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι, με κυριότερα αυτά της ρευστότητας, της υπερφορολόγησης και των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο και τον ΟΑΕΕ. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Στη συνάντηση, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν ακόμα ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, ο βουλευτής και υπεύθυνος της Επιτροπής Οικονομικών της Κ.Ο. Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Σκορίνης, μέλος της Κ.Ε. του κόμματος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κοινή ήταν η διαπίστωση πως η αύξηση του κατώτατου μισθού θα οδηγήσει στην τόνωση της ζήτησης κι αυτό θα έχει ιδιαίτερο όφελος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Από την πλευρά της ΕΣΕΕ, τέθηκε ακόμα το ζήτημα του ΕΣΠΑ και της ανισοκατανομής που παρατηρείται ανάμεσα στις μικρομεσαίες και τις μεγάλες επιχειρήσεις.