30 Αυγούστου 2014

Το Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Ν.Έβρου καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στο μεγάλο εργατικό συλλαλητήριο στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Το  Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Ν.Έβρου  καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους στο μεγάλο εργατικό ενωτικό και κοινωνικό συλλαλητήριο το ΣΑΒΒΑΤΟ 6 Σεπτέμβρη 2014 στις 18.00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου, στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και
στην πορεία διαμαρτυρίας που θ’ ακολουθήσει.
  Προκειμένου   να  εξυπηρετηθούν  οι  εργαζόμενοι – άνεργοι – Συνταξιούχοι –Νέοι και Νέες που  θα  συμμετέχουν  στο  Συλλαλητήριο  της  Θεσσαλονίκης,  το Εργατ/κό  Κέντρο Ν.Έβρου  προκήρυξε  24ωρη  απεργία στις  6/9/2014 ημέρα  Σάββατο  και   σε  συνεργασία  με  την  ΓΣΕΕ  ναύλωσε  λεωφορεία.
   Η μετακίνηση  θα  είναι  δωρεάν  και  η  αναχώρηση  θα γίνει από  την  Αλεξανδρούπολη  το  Σάββατο το  πρωί  μπροστά  από  το  κτίριο  του  Εργατ/κού  κέντρου. 
    Η πραγματικότητα, που αντιμετωπίζει σήμερα η εργατική τάξη της χώρας και ο ελληνικός λαός, είναι η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία, η φτωχοποίηση, η λιτότητα, ο εκφοβισμός, οι απολύσεις, οι φοροεπιδρομές. 
   Το χειρότερο όλων είναι οι διαρκείς παρεμβάσεις στα Δημοκρατικά και Κοινωνικά μας Δικαιώματα. Η κυβέρνηση εκτός από την οικονομία κακοποιεί κατ΄ επανάληψη και τους δημοκρατικούς θεσμούς, κουρελιάζει το Σύνταγμα με στόχο την εξυπηρέτηση πολιτικών και αντεργατικών σκοπιμοτήτων. 
Ισοπεδώνει κάθε έννοια κοινωνικής δικαιοσύνης, εργασίας και κοινωνικής ασφάλειας. Κάθε έννοια ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.    
Στο «όνομα» της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας κατήργησαν τις συλλογικές μας συμβάσεις και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη συλλογική διαπραγμάτευση   με  αποτέλεσμα τη μεσοσταθμική μείωση των μισθών τουλάχιστον κατά 30% .
    Στο «όνομα» της μείωσης του χρέους προωθείται το ξεπούλημα των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος όπως αποφασίστηκε προσφάτως για τη ΔΕΗ, ώστε να εξευμενισθούν οι «αγορές» και να υφαρπάξουν οι κερδοσκόποι και οι δανειστές τις πιο παραγωγικές και κερδοφόρες δραστηριότητες του κράτους.
. Την ίδια στιγμή τα οι  εργοδοτικές  συντεχνίες  καλά κρατούν. Οι τιμές στα βασικά προϊόντα πρώτης ανάγκης παραμένουν σε υψηλότατα επίπεδα και σε πολλές περιπτώσεις, εν μέσω οικονομικής κρίσης και διαρκών μειώσεων των εισοδημάτων, έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.
    Στο «όνομα» του συμμαζέματος των δημόσιων οικονομικών απολύουν και βάζουν σε διαθεσιμότητα δεκάδες  χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους.
Εφαρμόζουν πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής κατά του κόσμου της μισθωτής εργασίας, κατά των μικρομεσαίων, συγκαλυμμένης προστασίας των φοροκλεπτών και των μεγαλοφειλετών, υλοποιούν πολιτικές υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών, πολιτικές  βίαιης και αντιδημοκρατικής προσβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι, απαιτούμε να μπει εδώ και τώρα οριστικό τέλος ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ.
   Παρά τις δυσκολίες, τα εμπόδια, τις καταργήσεις και τους περιορισμούς δώσαμε  και θα συνεχίσουμε  να δίνουμε τον αγώνα μας  με κάθε μέσο και τρόπο για να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε αυτές τις αντεργατικές, αντικοινωνικές και ΕΞΟΧΩΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ &  ΑΝΤΙΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ, ν’ ακυρώσουμε τις καταστροφικές επιταγές των Μνημονίων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για να κερδίσει ο Έλληνας εργαζόμενος αυτά που του στέρησαν λόγω της κρίσης για την οποία δεν φέρει καμία ευθύνη.
Ενωμένοι και αποφασισμένοι  Απαιτούμε
 Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονικών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων και εγγυήσεων.
 Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες - Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων άρση όλων των επιστρατεύσεων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
 Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του  συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας  και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την  επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.
 Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας. Αυστηρή προστασία των όρων εργασίας και της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων (νέων, γυναικών, εργαζομένων πλησίον της σύνταξης).
 Αποτροπή των πολιτικών της ύφεσης, της αποβιομηχάνισης, των ιδιωτικοποιήσεων – εκποιήσεων –τεμαχισμού των Δημόσιων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας. Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας
και των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
 Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Μείωση των τιμών κι όχι μείωση των μισθών και των συντάξεων.
 Να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές φορομπηχτικής επιδρομής εναντίον του κόσμου της εργασίας  και στις πολιτικές ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου. 
     Οι προκλήσεις και τα προβλήματα είναι τεράστια. Για αυτό η ενότητα όλων των εργαζομένων, η συστράτευση  και ο κοινός αγώνας είναι προαπαιτούμενα ώστε να ισχυροποιηθεί η δύναμή μας, στη διεκδίκηση των κοινών  μας αιτημάτων, ώστε να επιβάλλουμε λύσεις φιλεργατικές και αναπτυξιακές προς όφελος του λαού και της
χώρας.

Δίνουμε δυναμικό αγωνιστικό «παρόν» γιατί:
Θέλουμε Εργασία και ΟΧΙ Ανεργία
Απαιτούμε Δημοκρατικά Δικαιώματα
Αγωνιζόμαστε για Κοινωνική Δικαιοσύνη


Για το Διοικητικό Συμβούλιο 
Του Εργατ/κου  Κέντρο Ν. Έβρου

                                           Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας

                                        Γκιγκούδης Απόστολος              Φουτζιτζής Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια: