27 Αυγούστου 2014

ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

mouseio

Το Υπουργείο Πολιτισμού διαθέτει 1,8 εκατομμύρια ευρώ για την επισκευή – Βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Αρχαιολογικού Μουσείου Σαμοθράκης – Θα προστεθούν νέοι χώροι για γραφεία, εργαστήρια συντήρησης των εκθεμάτων, w.c., εκδοτήριο εισιτηρίων κ.λπ.

Ενώ οι οικοδομικές εργασίες κατασκευής του Aρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης προχωρούν με εντατικό ρυθμό, ένα νέο έργο παίρνει σειρά από το Υπουργείο Πολιτισμού, που αφορά την Σαμοθράκη.

Συγκεκριμένα διατίθεται το ποσό των 1,8 εκατομμυρίων ευρώ για την επισκευή, βελτίωση κτιριακών εγκαταστάσεων και κατασκευή νέων βοηθητικών χώρων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Σαμοθράκης, όπου θα προστεθούν νέοι βοηθητικοί χώροι για αποθήκευση, συντήρηση των αρχαίων εκθεμάτων.

                                            DSC02114

Παράλληλα θα κατασκευασθούν νέες τουαλέτες, γραφείο του μουσείου, εκδοτήρια εισιτηρίων και θα γίνουν νέες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, τόσο στα κτίρια, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο.

Ο διαγωνισμός για την κατασκευή των έργων θα πραγματοποιηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου 2014.
Ύστερα λοιπόν από μακρά περίοδο αδράνειας, οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού έρχονται σήμερα να αναβαθμίσουν το Αρχαιολογικό Μουσείο Σαμοθράκης, μετά το παγκόσμιο ενδιαφέρον που δημιουργήθηκε, μετά την συντήρηση του περίφημου αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης, που στεγάζεται στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.

Και η Σαμοθράκη, με το άγαλμα της Νίκης, έστω και σε αντίγραφο, προκαλεί το ενδιαφέρον των Ελλήνων και ξένων επισκεπτών, που θέλουν να θαυμάσουν το μοναδικό αυτό, καλλιτεχνικό δημιούργημα των αρχαίων προγόνων μας.

Η αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου Σαμοθράκης, είναι ένα βήμα προς τα μπροστά, που το χαιρετίζει η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ με ικανοποίηση.
Σ.Κ.
http://www.elthraki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: