8 Αυγούστου 2014

Η επίσχεση της κατάσχεσης για την ανάσχεση!


Αν υπάρχουν τα παραπάνω είναι απλά γιατί είναι επίκαιρα! Οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ πολιτών πολιτικών ,γιατί οι πολιτικοί επιλέγουν την κατάσχεση μέσω των υποχωρήσεων στα αιτήματα των ξένων χάριν της προόδου της χώρας ,είναι γιατί τελευταία τίποτα δεν στέλνετε στις ελληνικές καλένδες και το «αμ΄ έπος ,αμ’ έργον» ισχύει ακριβέστατα!
Κατά συνέπεια ,την προηγούμενη καταλήγουν στον κύριο ΕΝ.Φ.Ι.Α  ,και την επομένη, ρισκάροντας ,προσκαλούν και προκαλούν το λαό σε εξουθένωση! Αυτή η κατάσταση του ρίσκου βολεύει  την κυβέρνηση, με την προοπτική της διόρθωσης των λαθών! Κι αν κάποιοι καταλήγουν στη φυλακή για διακεκριμένες απάτες, πολλοί άλλοι, απλοί πολίτες θα πάνε στη φυλακή ,γιατί δεν μπορούν να διαχειριστούν τα ελάχιστα  έως πολλά επιβαλλόμενα χαράτσια! Το ζευγάρι ΦΑΠ-ΕΝ.Φ.Ι.Α, δεν θα φύγει παρά θα μας εξαναγκάσει να αποποιηθούμε τα περιουσιακά μας στοιχεία, το αγροτεμάχιο που ,εκείνη την εποχή των ποικίλων δυσκολιών ,αγόρασε ο πατέρας μου, οργώνοντας με ένα μουλάρι τεράστιες εκτάσεις γης.
Ένα άλλο σοκ, μια  άλλη ψυχρολουσία  για να πει ο ελληνικός λαός: πάρτε τα δεν τα θέλουμε, δεν μπορούμε μέχρι θανάτου να είμαστε ετησίως , αγοραστές της περιουσίας μας, που την απέκτησαν εκείνοι ή εμείς  με ιδρώτα εργασίας και όχι του καναπέ!
ΕΝ.Φ.Ι.Α, ήρθες για να μας διαλύσεις! Η εκκαθάριση του οικονομικού χάους δεν θα προκύψει με τις συνεχείς υποκύψεις ,γιατί οι φούσκες χάριν μνημονίων και υποχρεώσεων προς τρίτους  δεν ξεφουσκώνουν με τις επίπλαστες φορολογικές ανάγκες  που υπαγορεύουν φορομπηχτική πολιτική, χωρίς υπολογισμό του παράγοντα άνθρωπος=συνάνθρωπος!

ΕΝ.Φ.Ι.Α ,παρά τα λάθη σου, θα διορθωθείς σίγουρα προς όφελος εκείνων που αντέδρασαν από καθέδρας .Αλλά εκείνοι δύνανται και να σώσουν και να πληρώσουν.
Εμείς οι λοιποί, θα  αποποιηθούμε την περιουσία μας, μιας και δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στις παράλογες οικονομικές απαιτήσεις  ,και η χώρα θα διαθέτει πολλά μισογκρεμισμένα σπίτια ,έρημα, αγεώργητα χωράφια ,πολλά  ερμητικά κλειστά καταστήματα και ξενοδοχειακά συγκροτήματα  ,ως αποτέλεσμα μιας αναγκαστικής παραίτησης.
ΕΝ.Φ.Ι.Α, πυροδοτείς το φυτίλι  της εξέγερσης ,γιατί οι αδίστακτοι μας βάζουν  να αποδώσουμε για ένα ακίνητο ,φόρους με δέκα τρόπους!
Η ανάσχεση  της κατάσχεσης για την ανάσχεση  είναι μια πρόταση μόνο, τίποτα περισσότερο γιατί ποιος θα  σταματήσει, ποιος θα παρεμποδίσει την δέσμευση περιουσιακών στοιχείων, κατοικιών, καταστημάτων, για την ανάπτυξη της χώρας!
Η λαθεμένη πολιτική ,οδήγησε στη διολίσθηση  .Ας μεγαληγορούν οι Μανδαρίνοι!
Το έλλειμμα δεν το σώζει ο δύσμοιρος, ηλιοκαμένος, ψιλοδουλευτής ,αγρότης, ο  ευσυνείδητος δημόσιος υπάλληλος, ο συνταξιούχος των 360 ευρώ που τα βάζετε χέρι!
Το έλλειμμα δεν σώζεται με ΕΝ.Φ.Ι.Α  αλλά με κυβερνητική ριζοσπαστική απόφαση , με πολιτική ,που επιτέλους, αντί να αποδυναμώνεται  μπροστά στο φόβο της επιβολής κυρώσεων ,αντί να υπομένει την υπονομευτική, υστερόβουλη, φατριαστική τακτική  που μόνο σε ΕΕ δεν παραπέμπει, ας αποτολμήσει να αφυπνίσει τον πληθυσμό που καθεύδει και  να πει επιτέλους, «όχι».

Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά

Εκπαιδευτικός,συγγραφέας,κριτικός

Δεν υπάρχουν σχόλια: