25 Σεπτεμβρίου 2014

Υπάλληλος του Δήμου εργάζονταν 13 χρόνια με πλαστά πιστοποιητικά!

Από τον Σεπτέμβριο του 2001 εργάζονταν στο Δήμο Αλεξανδρούπολης και συγκεκριμένα στην υπηρεσία καθαριότητας ως εργάτης απορριμματοφόρου. 13 χρόνια μετά, πιάστηκε στην ‘τσιμπίδα του Νόμου’ και απολύθηκε, αφού τα πιστοποιητικά που είχε καταθέσει για τον διορισμό του αποδείχθηκαν πλαστά…

Η υπόθεση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο ‘σαφάρι’ που έχει διατάξει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά που εντοπίζονται σε διάφορες περιπτώσεις υπαλλήλων του δημόσιου τομέα.
Μέχρι σήμερα, έχουν εντοπιστεί περισσότεροι από 500 δημόσιοι με πλαστά πτυχία και δικαιολογητικά, προκειμένου να προσληφθούν στο Δημόσιο. Οι περισσότεροι υπάλληλοι εργάζονταν σε Δήμους, σε φορείς του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, ακόμα και σε υπουργεία. Η πλαστογράφηση αφορά κυρίως απολυτήρια Λυκείου, αλλά και Δημοτικού, πιστοποιητικά ξένων γλωσσών και χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή, ενώ πλαστά ήταν και δεκάδες πτυχία ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων.

Στην προκειμένη περίπτωση, ο υπάλληλος που προσελήφθηκε στο δήμο Αλεξανδρούπολης το 2001, κατέθεσε πλαστό απολυτήριο δημοτικού σχολείου, με το οποίο φαινόταν ότι είχε ολοκληρώσει και την ΣΤ’ τάξη. Ωστόσο, μετά από την ανάλογη έρευνα της διεύθυνσης διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης και τη διασταύρωση των στοιχείων των πιστοποιητικών του εργαζόμενου με αυτά που έχει στη διάθεσή της η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, προέκυψε ότι ο υπάλληλος είχε ολοκληρώσει και την Δ’ τάξη του δημοτικού σχολείου και δεν είχε ολοκληρώσει τη βασική εκπαίδευση.

Ακολούθως, ο εργάτης κλήθηκε από το δήμαρχο σε ακρόαση, ωστόσο, όπως αναφέρεται στην απόφαση που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», «οι εξηγήσεις που μας έδωσε ήταν ασαφείς και αποδέχθηκε ότι δεν κατείχε τίτλο σπουδών κατά το χρόνο του διαγωνισμού μας καθώς και της πρόσληψής του».

Έτσι, αποφασίστηκε η ανάκληση της απόφασης διορισμού του υπαλλήλου, «επειδή αποδείχθηκε παρανομία – δόλος (κατάθεση πλαστού τίτλου σπουδών)», ενώ εκκρεμεί η δημοσίευση της απόφασης στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης.
Της Κικής Ηπειρώτου
http://www.gnomionline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: