20 Σεπτεμβρίου 2014

Αδειάζει το λιμάνι Αλεξανδρούπολης από ‘κουφάρια’

Μετά την απομάκρυνση των ανενεργών πλοίων-θηρίων από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, ο Οργανισμός Λιμένος συνεχίζει την επιχείρηση «καθαρό λιμάνι», προσπαθώντας αυτή τη φορά να απομακρύνει όποιο άλλο πλοίο χαρακτηρίζει η αρμόδια επιτροπή ως επικίνδυνο και επιβλαβές.

Έτσι, στις 23 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί νέος διαγωνισμός, επαναληπτικός, αφού ο προηγούμενος τον Ιούλιο δεν είχε θετική έκβαση, που αφορά στην εκποίηση και απομάκρυνση εκτός λιμένα των εξής δύο σκαφών :
Του πλοίου αναψυχής «ΓΕΩΡΓΙΟΣ», Νηολογίου Αλεξανδρούπολης 130 κι ενός ακόμη ξύλινου πλοίου, άνευ ονόματος και αριθμού νηολογίου. Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτές προσφορές για την εκτέλεση των εργασιών απομάκρυνσης ενός ή και των δύο πλοίων.

Ως τιμή εκκίνησης για το διαγωνισμό, για το πλοίο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ», ορίζεται το ποσό των 6.000 ευρώ και 3.000 ευρώ για το ανώνυμο πλοίο.
Να σημειωθεί ότι πλοίο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ», μήκους 9,5 μέτρων, βρίσκεται επί μακρό χρονικό διάστημα ακινητοποιημένο σε χερσαίο χώρο στη Β’ πύλη του λιμανιού, οι δύο κύριες μηχανές του είναι εκτός λειτουργίας και έχουν λήξει τα πιστοποιητικά αξιοπλοϊας του.

Το άλλο ξύλινο σκάφος, μήκους 10,30 μέτρων, είναι επίσης εδώ και πολύ καιρό ακινητοποιημένο και εγκαταλελειμμένο νοτιοανατολικά της ιχθυόσκαλας. Εκτιμάται ότι έχει κατασκευαστεί περίπου πριν από 15 χρόνια στα ναυπηγεία της Ιερισσού. Δεν υπάρχει σαφής εικόνα της ναυπηγικής κατάστασης του εσωτερικού του σκάφους, καθώς και της κατάστασης της μηχανολογικής του εγκατάστασης, εκτιμάται ωστόσο ότι η διαγωγή του πλοίου στη θάλασσα και οι πλευστικές του ικανότητες είναι ικανοποιητικές.
Της Κικής Ηπειρώτου
http://www.gnomionline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: