18 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοινώθηκαν αντιδήμαρχοι και πρόεδροι επιχειρήσεων Δήμου Αλεξανδρούπολης



Τη σύνθεση της νέας δημοτικής αρχής ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στο ζήτημα της αργίας των 7 δημοτικών συμβούλων και την ακυρωτική απόφαση Καρούντζου αναφορικά με την εκλογή προεδρείου και μελών επιτροπών. Ο κ. Λαμπάκης αναφέρθηκε ακόμη στο θέμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και στην κριτική που έχει δεχθεί από τον επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ» Παύλο Μιχαηλίδη.
Όπως τόνισε ο κ. Λαμπάκης, στόχος του στην επιλογή της νέας σύνθεσης της δημοτικής αρχής ήταν να αναλάβουν οι καταλληλότεροι τις θέσεις που ταιριάζουν τόσο στην ιδιοσυγκρασία τους, όσο και στην επιστημονική ή επαγγελματική εξειδίκευσή τους, με γνώμονα μία μίξη εμπειρίας και νιότης.
«Προσπάθησα να δημιουργήσω εκείνους τους συσχετισμούς ώστε να μη πάσχει η δημοτική αρχή ούτε στις σχέσεις τις με τους πολίτες, αλλά ούτε και στις σχέσεις των αιρετών μεταξύ τους. Δημιουργώντας έναν μηχανισμό συσχετισμών δημιούργησα ένα κράμα που πιστεύω ότι είναι το καλύτερο για τα επόμενα 2,5 χρόνια, με την υπόσχεση προς όσους δεν είχα τώρα τη δυνατότητα να αξιοποιήσω ότι θα το κάνω τα επόμενα χρόνια».
Η σύνθεση της νέας δημοτικής αρχής 
Γενικός Γραμματέας: Χρυσόστομος Ξανθόπουλος
Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοικητικών: Γεώργιος Παντελίδης
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών: Χρήστος Γερακόπουλος
Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Αγοράς, Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας & Αθλητισμού: Στέλιος Βραχιόλογλου
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου: Κωνσταντίνος Μαυρίδης
Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης (Δ.Ε.Υ.Α.Α.)
Πρόεδρος: Ευάγγελος Μυτιληνιός
Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Χατζηαναγνώστου
Τουριστική Ιαματική Επιχείρηση Δήμου Αλεξανδρούπολης (Τ.Ι.Ε.Δ.Α. Α.Ε.)
Πρόεδρος: Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης
Αντιπρόεδρος: Γεώργιος Ουζουνίδης (Θα είναι και εντεταλμένος σύμβουλος του δημάρχου)
Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος Δήμου Αλεξανδρούπολης Ν.Π.Δ.Δ. (Πολυκοινωνικό)
Πρόεδρος: Αντώνιος Βαμβακερός
Αντιπρόεδρος: Ελένη Ιντζεπελίδου
Αθλητικό Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αλεξανδρούπολης (Α.ΠΟ.Κ.Δ.Α.)
Πρόεδρος: Σάββας Σεφεριάδης
Αντιπρόεδρος: Γιάννης Βαταμίδης
Δημοτικό Ραδιόφωνο Φερών
Πρόεδρος: Παναγιώτης Ζητάκης
Σχολική Επιτροπή Α/θμιας Εκπαίδευσης
Πρόεδρος: Αντώνιος Σπηλιωτόπουλος
Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Βρύζας
Σχολική Επιτροπή Β/θμιας Εκπαίδευσης
Πρόεδρος: Χρήστος Μπίκος
Αντιπρόεδρος: Ελισάβετ Τσονίδου
Δημοσυνεταιριστική: Κωνσταντίνος Δουνάκης
Για το θέμα της αργίας

Όπως είναι γνωστό, με απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, η οποία κοινοποιήθηκε στις 12/9/2014, η διαδικασία εκλογής προεδρείου και μελών της επιτροπής οικονομικών και της επιτροπής ποιότητας ζωής που πραγματοποιήθηκε στις 7/9 είναι άκυρη και θα πρέπει να επαναληφθεί την ερχόμενη Κυριακή. Αιτία, το γεγονός ότι συμμετείχαν και ψηφίστηκαν – μάλιστα ο Θεόδωρος Αγγλιάς ως πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κατά πλειοψηφία- 7 εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι από πέρσι αποφασίστηκε πως είναι σε αργία, με ακόμη 25 πρώην δημοτικούς συμβούλους, λόγω της υπόθεσης της ΑΝΕΤΑ.

Ο κ. Λαμπάκης τόνισε πως υπάρχει μία σειρά νομικών ζητημάτων αλλά και κενών που δεν έχει καλύψει ο Καλλικράτης, και που και οι ίδιες οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης αδυνατούν να καλύψουν. Τόνισε δε, πως «ούτε λάθη κάναμε, ούτε ημιμαθείς είμαστε, κάναμε τα πράγματα όπως ακριβώς έπρεπε να γίνουν κατά νόμο και θεωρία». Σημείωσε μάλιστα πως ενώ 1/9 ορκίστηκαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, «έρχεται 12/9 η Αποκεντρωμένη και λέει ότι δεν είναι νόμιμη η εκλογή προεδρείου και μελών επιτροπών, καθώς στη διαδικασία συμμετείχαν 7 δημοτικοί σύμβουλοι, αφού καμία απόφαση για νέα αργία δεν υπήρχε ως τότε. Δηλαδή, θα έπρεπε ο κ. Φαλέκας που προήδρευε της διαδικασίας στις 7/9 ή εγώ να αποκλείσω τη συμμετοχή αυτών των συμβούλων. Πώς όμως θα τους ακυρώσω όταν 1/9 ορκίστηκαν, αφού η αργία τους αφορούσε την προηγούμενη δημοτική περίοδο, δηλαδή ως 31/8;».

Ωστόσο, σύμφωνα και με παλαιότερη δημοσίευμα της εφημερίδας μας, αναφορικά με την απόφαση Καρούντζου για την αργία των συνολικά 32 δημοτικών συμβούλων, αναφέρονταν χαρακτηριστικά πως οι κατηγορούμενοι έχουν το δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα εκ νέου, εφ’ όσον δεν έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα με αφαίρεση των πολιτικών τους δικαιωμάτων, αλλά ακόμη και εάν εκλεγούν, διατηρείται η κατάσταση της αργίας και δεν αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους, πριν την έκδοση τελεσίδικης αθωωτικής απόφασης.

Στο τέλος της συνέντευξης τύπου, ο κ. Λαμπάκης παρουσίασε και μία άλλη πτυχή της υπόθεσης, επισημαίνοντας πως η πρότασή του προς το πρόσωπο του κ. Αγγλιά, αλλά και των υπόλοιπων συμβούλων της παράταξής του, έγιναν και για να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα στη δίκη στις 20/10, ως προς την αθωότητα τους. «Αυτό θα είναι ένα τεράστιο όπλο στα χέρια μου, ενώπιον του δικαστηρίου», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Να σημειωθεί πως την ερχόμενη Κυριακή στις 11 που θα επαναληφθεί η διαδικασία, για πρόεδρος του σώματος θα προταθεί ο Κώστας Γκοτσίδης.

Συνεχίζεται η κόντρα με Μιχαηλίδη
Σχολιάζοντας την κριτική που του έχει ασκηθεί από τον επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ» Παύλο Μιχαηλίδη για τη μη συμμετοχή του δήμου Αλεξανδρούπολης στην εξάμηνη πιλοτική εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, ο δήμαρχος υπεραμύνθηκε της στάσης του, σημειώνοντας πως ο κ. Μιχαηλίδης ως πρόσωπο υποστηριζόμενο και από την αριστερά, θα έπρεπε να είναι πιο κοινωνικά ευαίσθητος. Παράλληλα, σημείωσε πως το υπουργείο επέλεξε ίσως με μοναδικό κριτήριο ένα δήμο από κάθε περιφέρεια με βάση τους αριθμούς.
«Οι αριθμοί λένε ότι το εισόδημα του δημότη της Δράμας ανέρχεται στο 70% του μέσου εισοδήματος της ΑΜΘ. Αν δεν είχε επιλεγεί η Δράμα, τότε πιο πιθανό ήταν να επιλέγονταν οι Σάπες, πάντως όχι η Αλεξανδρούπολη που έχει αρκετά υψηλότερους δείκτες». Τέλος, επισήμανε πως ο Δήμος Αλεξανδρούπολης θα ενταχθεί κανονικά στο πρόγραμμα, όταν αυτό θα ξεκινήσει την κανονική εφαρμογή του, για μόνιμο χρονικό διάστημα.
Επιμέλεια: Κική Ηπειρώτου
http://www.gnomionline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: