30 Σεπτεμβρίου 2014

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ συμμετέχει στην έκθεση KAVALAEXPO 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης συμμετέχει και φέτος στην Έκθεση KAVALAEXPO  που διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Καβάλας και λαμβάνει χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» στη Νέα Καρβάλη Καβάλας, από 26 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2014. Τα εγκαίνια της 22ης Έκθεσης «KAVALAEXPO 2014» πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 26/9/2014 στις 20:00 από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας κ. Νότη Μηταράκη.
Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Γιώργος Παυλίδης, κατά την ομιλία του εξέφρασε την υποστήριξη της περιφέρειας στη διοργάνωση αυτή και συγχάρηκε  το Επιμελητήριο για την αποτελεσματική προσπάθεια αλλά και τους επιχειρηματίες που την υποστηρίζουν.
«Ως νέα διοίκηση δηλώνουμε ότι στηρίζουμε τον επιχειρηματικό και τον εμπορικό κόσμο της περιοχής μας και θα διαβουλευτούμε μαζί για να δρομολογήσουμε μαζί με τις αποφάσεις μας το καλύτερο μέλλον που δικαιούμαστε» είπε ο Περιφερειάρχης και στη συνέχεια αναφέρθηκε σε στοχευμένες δράσεις και έργα της ΠΑΜ-Θ ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης αλλά και του τουρισμού, τα οποία επιγραμματικά αναφέρουμε:
  • Μέτρα αποτροπής της μετανάστευσης των επιχειρήσεων και κίνητρα επαναπατρισμού τους,
  • Πλήρη καταγραφή παραγόμενων προϊόντων της ΠΑΜ-Θ,
  • Ενίσχυση της ενδοπεριφερειακής καταναλωτικής συνείδησης,
  • Μέτρο ώστε να ρυθμιστεί, ομοίως με τα νησιά του Αιγαίου, η επισκεψιμότητα από την Τουρκία με την visa των 72 ωρών,
  • Αποτελεσματική καταπολέμηση κουνουπιών,
  • Επιτάχυνση μελέτης κάθετου άξονα Δράμας – Καβάλας,
  • Σιδηροδρομική διασύνδεση Λιμανιού «Φίλιππος Β’» με Τοξότες,
  • Θωράκιση Λιμανιού «Απ. Παύλος», επέκταση Λιμανιού «Φίλιππος Β’» και κατασκευή μαρίνας στα Λιμενάρια Θάσου, καθώς και πολλά άλλα κατασκευαστικά έργα που θα βοηθήσουν τη σωστή μεταφορά – μετακίνηση προϊόντων και τουριστών της περιοχής μας.

Παρόντες στα εγκαίνια ήταν ο Β' Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γ. Καλαντζής, οι βουλευτές Κ. Κλειτσιώτης, Ν. Παναγιωτόπουλος και Ι. Πασχαλίδης, η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καβαθάς, Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι και πλήθος επαγγελματίες του εμπορικο και επιχειρηματικού κόσμου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: