1 Οκτωβρίου 2014

«Εντός του 2015 λύση για τη μεταστέγαση του ΚΤΕΛ»

Την εκτίμηση ότι μέσα στον επόμενο χρόνο θα έχει βρεθεί και δρομολογηθεί η λύση για τη μεταστέγαση του ΚΤΕΛ Έβρου εξέφρασε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Η είδηση προέκυψε μετά το έκτακτο θέμα που εισηγήθηκε ο κ. Λαμπάκης, αναφορικά με τη συμμετοχή του δήμου σε Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Εμπορικό Σύλλογο Αλεξανδρούπολης, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη δημιουργία Open Mall στο εμπορικό κέντρο της πόλης.
Στο θέμα παρενέβη ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε Τώρα» Νίκος Τζανίδης, ο οποίος εξέφρασε τον προβληματισμό του, τονίζοντας πως η κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο λόγω της παρουσίας του ΚΤΕΛ, αποτελεί τροχοπέδη για οποιαδήποτε τέτοια προσπάθεια.
Στο σημείο αυτό, ο δήμαρχος γνωστοποίησε το γεγονός ότι υπάρχει πλέον συνεργασία με το ΚΤΕΛ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με το ΚΤΕΛ καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι, μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα και ψάχνουμε να βρούμε λύση». Εκτίμησε μάλιστα πως εντός του 2015 θα έχει βρεθεί λύση, αποκαλύπτοντας ότι συζητούνται 3-4 προτάσεις, οι οποίες διερευνώνται.
Έρχεται το Μουσικό Γυμνάσιο

Μία ακόμη καλή είδηση αφορά τη δημιουργία Μουσικού Γυμνασίου στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, πιθανότατα από την ερχόμενη σχολική χρονιά. Όπως σημείωσε ο κ. Λαμπάκης, ο Δήμος, όπως οφείλει, είναι έτοιμος να προτείνει τους πιθανούς χώρους στέγασής του, με τις πλέον πιθανές λύσεις να αφορούν στο κτίριο του παλιού νοσοκομείου επί της Ηροδότου, στο κτίριο του Μύλου Μασούρα, το οποίο σύντομα θα αποδεσμευτεί από το δημοτικό ωδείο, ή σε αίθουσες που δεν χρησιμοποιούνται στο Γυμνάσιο της Άνθειας. Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σάββας Δευτεραίος πρότεινε και το Γυμνάσιο των Λουτρών.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει ήδη καταθέσει τη θετική γνωμοδότησή της, ενώ το ίδιο θα πράξει και η περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης προς το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, κι εφόσον όλα πάνε καλά, σε περίπου 4 μήνες αναμένεται να υπογραφεί και η απόφαση για την ίδρυση και λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου στο δήμο Αλεξανδρούπολης, μία προοπτική που προέκυψε πριν λίγους μήνες, σε συνάντηση του δημάρχου με τον Εβρίτη υφυπουργό Παιδείας Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο.
Συμπαραστάτης του δημότη
Και πάλι στις κάλπες χρειάστηκε να προσφύγουν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Αυτή τη φορά, κλήθηκαν να επιλέξουν το πρόσωπο που θα αναλάβει για τα επόμενα χρόνια το ρόλο του Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης. Οι υποψήφιοι για τη θέση ήταν δύο, ο δικηγόρος Χρήστος Βασματζίδης, ο οποίος υπήρξε Συμπαραστάτης του Δημότη κατά την προηγούμενη 4ετία, και ο ναύαρχος του Λιμενικού Σώματος εν αποστρατεία Νίκος Παπανικολόπουλος. Ωστόσο, από την ψηφοφορία δεν αναδείχθηκε κάποιος από τους δύο, αφού ο πρώτος έπρεπε να συγκεντρώσει 23 ψήφους, αντ’ αυτού, ο κ. Βασματζίδης συγκέντρωσε 21 και ο κ. Παπανικολόπουλος 2 (υπήρξαν επίσης 5 άκυρα και 2 λευκά).

Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο τυπικά θα εκλεγεί ο κ. Βασματζίδης, αφού ο κ. Παπανικολόπουλος δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να συμμετέχει σε νέα ψηφοφορία, προκειμένου να μη δημιουργήσει άλλο πρόβλημα στο σώμα.
Της Κικής Ηπειρώτου
http://www.gnomionline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: