26 Οκτωβρίου 2014

"Κανονικότητα" το Μνημόνιο

"Κανονικότητα" το Μνημόνιο

Οπισθοχώρηση σε όλα τα μέτωπα σάλπισαν Σαμαράς - Βενιζέλος μετά το φιάσκο της εξόδου από το Μνημόνιο και την αδιαλλαξία των δανειστών.

Η κυβέρνηση αναγκάζεται τώρα να υλοποιήσει όλα τα μέτρα, τα οποία έχει συμφωνήσει με τους δανειστές, για ασφαλιστικό, απολύσεις, μισθούς και πλειστηριασμούς, και στη συνέχεια να πάει σε νέα συμφωνία - Μνημόνιο, που ονομάζει "προληπτική γραμμή χρηματοδότησης" για δάνεια που έχουν ήδη συμφωνηθεί.

Η κυοφορούμενη συμφωνία συνεπάγεται νέα μέτρα και αυστηρή επιτήρηση των δανειστών, οι οποίοι δεν συζητούν οποιαδήποτε ρύθμιση του χρέους χωρίς νέες δεσμεύσεις.

Ο Σαμαράς εμφανίζει τη νέα συμφωνία ώς "κανονικότητα" και έξοδο από το Μνημόνιο προσδοκώ-ντας μια διαχειρίσιμη ήττα, ενώ ταυτόχρονα εξαπολύει πόλεμο προπαγάνδας παρουσιάζοντας ως περιπέτεια τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.

 "Η δήθεν έξοδος από το Μνημόνιο είναι ένα νέο Μνημόνιο με άλλο όνομα" απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι η χώρα χρειάζεται νέα κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή που θα διαπραγματευθεί κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: