22 Οκτωβρίου 2014

Τον «Κότινο» και τα μάτια μας…

Η προηγούμενη αθλητική περίοδος έκλεισε με τον αθλητικό σύλλογο ΑμεΑ Αλεξανδρούπολης «Κότινο» να προσθέτει νέα μετάλλια και ρεκόρ στη συλλογή του, αλλά κυρίως: Χαμόγελα, ικανοποίηση και ελπίδα σε αθλητές και γονείς. Η νέα χρονιά ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς, από άποψη αγωνιστικής ετοιμότητας, ωστόσο, όπως λένε οι άνθρωποι του συλλόγου, είναι πολλά ακόμη αυτά που χρειάζεται να γίνουν…
Πεδία … δόξης για τον «Κότινο» και τους αθλητές του είναι κυρίως η κολύμβηση και το πινγκ πονγκ, ενώ στα σκαριά βρίσκονται προσπάθειες για δημιουργία ομάδων στίβου και σκοποβολής. Η κολύμβηση μέχρι σήμερα έχει φέρει και τις μεγαλύτερες επιτυχίες στον σύλλογο: τον περασμένο Μάιο, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ, οι αθλητές Μανουηλίδης Ευάγγελος, Κυριακίδου Μαρία και Πανταζίδης Τηλέμαχος κέρδισαν για τον «Κότινο» 8 χρυσά μετάλλια και σημείωσαν 6 πανελλήνια ρεκόρ! Επιπλέον, 6 μετάλλια έφεραν τον περασμένο Μάρτιο, στο Ανοιχτό Τουρνουά Κολύμβησης ΑμεΑ που πραγματοποιήθηκε στη Νάουσα, οι Κυριακίδου και Πανταζίδης. Επιτυχίες όμως σημείωσε ο σύλλογος και στη διοργάνωση των ευρωπαϊκών Special Olympics, με προπονήτρια τη Δάφνη Δεληγιάννη και τον Σταμάτη Παπάζογλου να κατακτά το χρυσό μετάλλιο στα 25 μ. ύπτιο και τον Βάϊο Πεταλούδη να τερματίζει 4ος στα 50 μ. ελεύθερο και 5ος στα 50 μ. ύπτιο.
Παράλληλα, τον Ιούνιο στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε για την προετοιμασία της η Εθνική Ομάδα ΑμεΑ Πινγκ Πονγκ, για 15 ημέρες, ενώ στη συνέχεια κατάφερε να κερδίσει 4 μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αγγλίας, για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Ζητούμενο η στήριξη
Η νέα αθλητική περίοδος ξεκινά με καλούς οιωνούς, με το γραφείο του συλλόγου στο κολυμβητήριο να ανοίγει για το κοινό εντός των ημερών. Μιλώντας στη «ΓΝΩΜΗ», ο πρόεδρος του «Κότινου» Γιάννης Τοπτσής, εκφράζει τις ευχαριστίες των περίπου 70 μελών του συλλόγου για όσους στήριξαν τη μέχρι σήμερα προσπάθειά τους, ζητώντας έμπρακτη στήριξη για το μέλλον.
«Στόχος μας για φέτος είναι να προωθήσουμε ακόμη περισσότερο τον ομαδικό αθλητισμό και να δώσουμε ευκαιρίες στα παιδιά για να διακριθούν. Έχουμε ξεκινήσει από τώρα να αγωνιούμε και να προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τη συμμετοχή των παιδιών μας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης που θα γίνει το 2015. Το κόστος για τη μεταφορά είναι μεγάλο, αφού η ενδεδειγμένη λύση είναι το αεροπλάνο, και οι γονείς των παιδιών έχουν ματώσει οικονομικά, όπως όλοι μας. Πέρσι, μετά από μεγάλη δική μας πίεση, ο δήμος Αλεξανδρούπολης – και τον ευχαριστούμε- έδωσε το ποσό των 1.500 ευρώ για τον σκοπό αυτό. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι θα πρέπει από την πλευρά του δήμου, η στήριξη αυτή να παγιωθεί, στο πλαίσιο της οικονομικής ενίσχυσης γενικώς των συλλόγων. Θα πρέπει να θυμάται έναν σύλλογο όπως είναι ο «Κότινος» η δημοτική αρχή, κι εμείς θα φροντίσουμε να της τον θυμίζουμε διαρκώς».
Οι προσπάθειες του συλλόγου θα συνεχιστούν και για την ενίσχυση του τμήματος του πινγκ πονγκ, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Τοπτσή, η κατάσταση του προπονητηρίου του Μαΐστρου είναι τραγική και ο δήμος θα πρέπει να προβεί σε βελτιωτικές παρεμβάσεις. Από εκεί και πέρα, πρωταρχικός στόχος για τον σύλλογο παραμένει η υγεία και η όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση των μελών, μέσα κυρίως από την κολύμβηση. Άλλωστε, το κράτος φρόντισε να βάλει «μαχαίρι» και στις φυσικοθεραπείες, με αποτέλεσμα η μόνη διέξοδος, σε αρκετές περιπτώσεις, να είναι η πισίνα.
«Επικεντρωνόμαστε στην κολύμβηση, καθώς, όπως πληροφορούμαι από τους γονείς των παιδιών, πλέον τα άτομα με αναπηρία δικαιούνται όσες φυσικοθεραπείες δικαιούνται όλοι, δίχως καμία ειδική μέριμνα από το κράτος. Αυτό είναι πολύ άδικο. Έτσι, η πισίνα είναι μία πολύ καλή λύση, κι εμείς θέλουμε να κοιτάμε πρώτα την υγεία των παιδιών, κι όπου εντοπίζουμε και ταλέντο, τότε να το προωθούμε περαιτέρω».
Ο σύλλογος πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία και λαχειοφόρο αγορά. «Ευχαριστούμε τη χορηγό των δώρων μας κυρία Καίτη Μπάκα, τον κ. Γιαννούτσο που κέρδισε το ποδήλατο, αλλά μας το επέστρεψε για να το κληρώσουμε και πάλι, όλους όσοι αγόρασαν λαχεία και τα διακίνησαν εθελοντικά», αναφέρει ο κ. Τοπτσής και συμπληρώνει: «Ζητάμε εθελοντές, άτομα με ευαισθησίες που μπορούν να διαθέσουν λίγο από τον ελεύθερο χρόνο τους και 10 ευρώ το χρόνο ως συνδρομή για να μας στηρίξουν. Να ευχηθούμε υγεία σε όλα τα παιδιά και κουράγιο για τους γονείς, γιατί είναι πολύ δύσκολο να μεγαλώνεις ένα τέτοιο παιδί σε μία χώρα όπου οι υποδομές είναι ανύπαρκτες. Είμαστε σε καλό δρόμο, πρέπει όμως να γίνουν ακόμη πολλά».
Της Κικής Ηπειρώτου
http://www.gnomionline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: