4 Νοεμβρίου 2014

Tζακ ποτ, στο τζόκερ! Ο εξευτελισμός του ανθρώπου!



Νομίζω πολύ καλά συνεννοούμαστε κι ας είναι μόνο το "στο" ελληνικό!  Τώρα, τι να λέμε, μετακύληση; Αλήθεια, κάθε που πλησιάζουν οι γιορτές , παίζετε με τον πόνο μας και κατασκευάζετε ιστορίες χωρίς να λογαριάζετε εκείνον τον μεροκαματιάρη που προσβλέπει στη θεά Τύχη και "παίζει" για να "γελάσει" κι ο φτωχός!
Εδώ ,θα πρέπει, καλοί μου κυβερνώντες, να παρέμβετε, γιατί  η γελοιοποίηση του γελοίου κατασκευάσματος, που εξευτελίζει και γελοιοποιεί τον άνθρωπο δεν έχει τέλος.
Τα ΜΜΕ πάλι, που μας γνωστοποιούν εκείνον που έπαιξε 5,500 ευρώ και όχι μόνο!  Σε περιόδους κρίσης η κοινωνική παθογένεια αυξάνει και ο τζόγος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι!
Αν ήταν στη ζωή ο Αριστοφάνης τι θα σας έσερνε! Παρέμβετε, φτάνει, θα δημιουργηθεί άλλο ζήτημα με τα πολλά εκατομμύρια που θα πέσουν ποιος ξέρει πού, αν και εφόσον πέσουν...Εγώ σας λέω , ότι σας είμαστε ιδιαιτέρως ευγνώμονες που εσείς κοιμάστε σε πέτρινο προσκέφαλο κι αφήνετε το λαό ν' αναζητάει την τύχη του, ξοδεύοντας τα ψιχία που του απέμειναν!
Διαλυθήκαμε, αφού δεν βολεύεστε στην πέτρα τι περιμένετε να καλύψει ο λαός την ανέχεια του κυνηγώντας αντί εσάς την τύχη του;  Γιατί πρέπει σώνει και καλά να διαλυθούμε εντελώς !
Αρκετά ξαποστάσαμε ας τραβήξουμε προς τη δόξα!

Άννα Δεληγιάννη-Τσιουλπά
Εκπαδευτικός,συγγραφέας,κριτικός

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: