12 Δεκεμβρίου 2014

«Θετικά και αισιόδοξα κλείνει το 2014 για το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης»

Τον απολογισμό δράσεων για το 2014, που σε λίγες ημέρες μας αποχαιρετά, κάνει με επιστολή του προς τον διοικητή του ΠΓΝΕ Δημήτρη Λαζόπουλο και κοινοποίηση στη διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης Γεννάδιος Διαμαντόπουλος.
Τα βασικά ζητήματα που αναφέρει ο κ. Διαμαντόπουλος, αφορούν στη μεγάλης έκτασης ανακαίνιση που έγινε στους χώρους του Κέντρο Υγείας, στην κάλυψη σημαντικού μέρους των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό, καλύπτοντας τα έξοδα διαμονής τους, αλλά και στη συχνή αποστολή ιατρικών κλιμακίων στο νησί, αλλά και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.
 
Ο απολογισμός Διαμαντόπουλου
«Φτάνοντας στο τέλος της χρονιάς και ενόψει της μεταφοράς του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης στην αρμοδιότητα της 4ης Υ.ΠΕ είναι σημαντικό να γίνει αναφορά στις προσπάθειες που κατέβαλε η Διοίκηση του Παν. Γεν. Νοσοκομείου Έβρου για την επίλυση χρόνιων και σημαντικών προβλημάτων.
Καίριας σημασίας και ιδιαίτερα αποτελεσματική για τη διευκόλυνση τόσο των ασθενών όσο και του προσωπικού του Κ.Υ. Σαμοθράκης υπήρξε η μεγάλης έκτασης ανακαίνιση που έγινε με την ανακατανομή χώρων και τη δημιουργία Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών στον κάτω όροφο του κτιρίου. Η πρόσβαση των ασθενών και η αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών διευκολύνθηκε σε μεγάλο βαθμό βελτιστοποιώντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Η τοποθέτηση επίσης νέων ηλεκτρολογικών πινάκων βοήθησε σημαντικά στην εύρυθμη λειτουργία των ιατρικών και λοιπών μηχανημάτων του Κ.Υ. Σαμ/κης.
Επιπλέον, οι επισκευές που πραγματοποιήθηκαν στο κτίριο του Περιφερειακού Ιατρείου Καμαριώτισσας βοήθησαν στη διαμόρφωση καλύτερων συνθηκών για την εξυπηρέτηση των ασθενών.
Είναι χρήσιμη επίσης η αναφορά στις ενέργειες της Διοίκησης του Π.Γ.Ν.Έ για την αντιμετώπιση των τεράστιων ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό που αντιμετωπίζει το Κ.Υ. Σαμ/κης με την μετακίνηση και την κάλυψη των εξόδων διαμονής σε μηνιαία βάση Ειδικών Ιατρών σε συνεργασία με το Κ.Υ. Σουφλίου για την κάλυψη των εφημεριών και σε έκτακτες περιπτώσεις κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου με την μετακίνηση Ειδικευομένων Γεν. Ιατρικής και Αγροτικών Ιατρών. Παράλληλα, η ενοικίαση οικίας για την κάλυψη της διαμονής των Ειδικευομένων Γενικής Ιατρικής, που πραγματοποιούν μέρος της εκπαίδευσής τους στο Κ.Υ. Σαμ/κης αποτελεί ισχυρό κίνητρο και διευκόλυνση για την κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό προσωπικό.
Στα θετικά στοιχεία της χρονιάς που κλείνει είναι επίσης η πρόσληψη δύο Αγροτικών Ιατρών, γεγονός που θα βοηθήσει σημαντικά στην δυνατότητα πραγματοποίησης διακομιδών και στη καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων του νησιού.
Τέλος, είναι αξιομνημόνευτη η διάθεση που επέδειξε η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Έ για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και φροντίδας προς τους κατοίκους του νησιού της Σαμοθράκης με την αποστολή Ιατρικών Κλιμακίων διαφόρων Ειδικοτήτων και ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από το Παν. Γεν. Νοσ/μείο Αλεξ/πολης παρέχοντας υψηλής ποιότητας περίθαλψη σε μεγάλο ποσοστό πληθυσμού. Ευελπιστούμε η διάθεση αυτή να συνεχιστεί και στο μέλλον με τη συχνότερη αποστολή αντίστοιχων ιατρικών κλιμακίων».
Σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή, ο διοικητής του ΠΓΝΕ Δημήτρης Λαζόπουλος σημειώνει:
«Θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση τις προσπάθειές μας για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σαμοθράκης».
Επιμέλεια: Κική Ηπειρώτου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα που μιλάτε απο το κέντρο υγείας Σαμοθράκη;