18 Δεκεμβρίου 2014

Ήττα Σαμαρά

Ήττα Σαμαρά

 Ανεπανόρθωτη βλάβη στην κυβέρνηση από την πρώτη ψηφοφορία για ΠτΔ
 
Σενάρια και διεργασίες σε εξέλιξη για αντικατάσταση του Στ. Δήμα, αλλά και του... πρωθυπουργού, εν όψει τρίτης ψηφοφορίας.

* Αλ. Τσίπρας: Η κινδυνολογία έπεσε στο κενό, η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, σύντομα τη διέξοδο θα δώσει ο λαός

Την αντίστροφη μέτρηση για το σύστημα Σαμαρά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό σήμανε το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού η κυβέρνηση δεν κατάφερε να αποσπάσει καν τη συναίνεση βουλευτών που καταμετρούσε στους "δεδομένους", πόσο μάλλον ελεύθερων σκοπευτών.

Σε κάθε περίπτωση, οι 160 ψήφοι απέχουν παρασάγγας από το 180 και θεωρούνται προσωπική ήττα του Αντ. Σαμαρά. Επιπλέον, το αποτέλεσμα άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στην κυβέρνηση και ειδικότερα στη Ν.Δ., καθώς πυροδότησε σενάρια και διεργασίες για κυβέρνηση "ειδικού σκοπού" με αντικατάσταση των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, κατά το πρότυπο Παπαδήμου, ώστε να γίνει μια ύστατη προσπάθεια εκλογής Προέδρου κατά την τρίτη ψηφοφορία.

Στις πιέσεις αντιστέκεται σθεναρά ο Αντ. Σαμαράς, ο οποίος φαίνεται να παίζει πλέον το χαρτί της διάσωσης στο κόμμα του.

Για ορατή διέξοδο από την κρίση διά μέσου των δημοκρατικών διαδικασιών και σύντομα των εκλογών μίλησαν αμέσως μετά την ψηφοφορία οι Αλ. Τσίπρας, Φ. Κουβέλης και Π. Καμμένος.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: