29 Ιανουαρίου 2015

Ανάμεσα στους πιο νέους βουλευτές η Εβρίτισσα Νατάσα Γκαρά


Είναι νέοι, δυναμικοί, μορφωμένοι, κάποιοι πετυχημένοι επαγγελματικά, πολιτικοποιημένοι από τα φοιτητικά τους χρόνια, με συμμετοχή σε κοινωνικούς αγώνες και πλέον μέλη της νέας Βουλής.
Εκεί, γύρω στα 30 πήραν την απόφαση να κατέβουν στις εκλογές της Κυριακής και κατέφεραν να καταλάβουν ένα έδρανο στο κοινοβούλιο.
Oλοι τους θέλουν προσφέρουν και δεν κρύβουν το άγχος του πρωτάρη για την πρώτη τους μέρα στα νέα τους καθήκοντα.

Η εφημερίδα Έθνος μίλησε με τέσσερις νέους βουλευτές. Και πιο συγκεκριμένα με τους Μάριο Κάτση βουλευτή Θεσπρωτίας, φαρμακοποιό Ζήση Ζάννα, βουλευτή Πιερίας, πολιτικό μηχανικό Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου βουλευτή Μαγνησίας, καθώς και έναν δικό μας άνθρωπο … Ξεχωριστή στο θέση στο αφιέρωμα είχε η δημοσιογράφος από τον Έβρο Νατάσα Γκαρά.

Όπως αναφέρει το Έθνος, η διπλωματική της εργασία για το μεταπτυχιακό της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο ήταν πάνω στην παρουσίαση του πρώτου μνημονίου. Μετά από τις σπουδές της στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Παντείου και το μεταπτυχιακό της η 31 ετών βουλευτής πλέον του ΣΥΡΙΖΑ στον Έβρο, Νατάσα Γκαρά δούλεψε ως δημοσιογράφος σε μέσα ενημέρωσης της Αθήνας και από το 2008 επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα της, στην Ορεστιάδα, όπου εργάζεται στην εβδομαδιαία εφημερίδα, που εκδίδει η μητέρα της Σούλα Εμμανουηλίδου, «Μεθόριος». Λάτρης του βόλει - άλλωστε ο αδελφός της Δημήτρης είναι διεθνής αθλητής (νυν) του ΠΑΟΚ και εξαίρετος λίμπερο αλλά και του θεάτρου έλαβε μέρος σε θεατρικές ερασιτεχνικές παραστάσεις.

Με ενεργή συνδικαλιστική και πολιτική δράση στη νεολαία του ΣΥΝ και του Δικτύου Αριστερών Ριζοσπαστικών Σχημάτων η Ν. Γκαρά συμμετείχε και το 2012 στις εθνικές εκλογές, και πέρσι στις περιφερειακές εκλογές, χωρίς όμως να εκλεγεί. Την Κυριακή ήρθε 2η με 6.978 σταυρούς, εκλέχθηκε βουλευτής και όπως αναφέρει στο Έθνος, «θέλω να ασχοληθώ με τα προβλήματα της νεολαίας, τα αγροτικά ζητήματα και την ανασυγκρότηση του πρωτογενούς τομέα».

Εμφανώς συγκινημένη, ευχαριστεί όλο τον κόσμο που την ψήφισε και την έστειλε στη Βουλή, ενώ η εκστρατεία της, όπως λέει, ήταν πάνω στο κεντρικό σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ «η ελπίδα έρχεται». «Πρέπει όλοι να είμαστε ενεργοί πολίτες, να μην απαξιώνουμε την πολιτική και να δίνουμε τους αγώνες μαζί με τους αδύνατους», μας λέει.
Πηγή: Εφημερίδα Έθνος
Επιμέλεια: Γιώργος Πανταζίδης
gnomionline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: