24 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Σακελλαρίδης: «Δεν είναι αγώνας ταχύτητας, είναι αγώνας αντοχής»


"Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην αρχή μιας μεγάλης και σκληρής μάχης. Δεν είναι αγώνας ταχύτητας, είναι ένας αγώνας αντοχής και θα κριθούμε και ως κυβέρνηση και ως κοινωνία", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στο Κόκκινο για τη λίστα της ελληνικής κυβέρνησης που βρίσκεται ήδη στα χέρια της Κομισιόν".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως ο πρώτος πυλώνας του προγράμματος της Θεσσαλονίκης που αφορά τις δράσεις για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης περιλαμβάνεται ως έχει στη λίστα μεταρρυθμίσεων, καθώς και βασικά ζητήματα της άρσης της καταστολής της πραγματικής οικονομίας με άμεση προτεραιότητα στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, των κόκκινων δανείων καθώς και το σταμάτημα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, κατάργηση της ποινικοποίησης μικρών οφειλών, καταπολέμηση φοροδιαφυγής, πάταξη λαθρεμπορίου, αλλά και ζητήματα από τον τρίτο πυλώνα για τα εργασιακά, με θετικό πρόσημο.

"Δεν μπορούμε μέσα σε 3 βδομάδες να λυθούν όλα τα ζητήματα μονομιάς και δεν μπορούμε να περιμένουμε πως όταν δίνουμε μάχες, με τόσο αντίξοες συνθήκες και τόσο δυσμενείς συσχετισμούς, μπορούμε να πετύχουμε νίκες σε όλα τα μέτωπα. Η συμφωνία την προηγούμενη εβδομάδα ήταν ένα σημαντικό βήμα κι ήταν νίκη. Δεν βάλαμε τα μέτρα που έλεγε το μέιλ Χαρδούβελλη, δε βάλαμε την υπογραφή μας σε κείμενο που μιλούσε για επέκταση κι εφαρμογή του προηγούμενου προγράμματος, δεν εφαρμόζονται αυτά τα πολύ σκληρά μέτρα, και για πρώτη φορά καταφέρνουμε σε κείμενο του Eurogroup να πετύχουμε μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Αντίθετα, για πρώτη φορά ελληνική κυβέρνηση έβαλε μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις προτάσεις της ίδιας, κι όχι του μνημονίου", σημείωσε ο Γ. Σακελλαρίδης.

Αναφερόμενος στην σημερινή ημέρα και την απόφαση που αναμένεται ως προς τη λίστα που απέστειλε η κυβέρνηση στην Κομισιόν, είπε:

"Θα δώσουμε και σήμερα μια σκληρή μάχη, κι έχει σημασία να είμαστε ενωμένοι και να κρατάμε αρραγές το εσωτερικό μέτωπο.

Το πρώτο στοίχημα να μην απομονωθεί η ελληνική κυβέρνηση κερδήθηκε.
Το δεύτερο αν θα καταφέρουμε να τη στραγγαλίσουμε με τα σφιχτά χρονικά περιθώρια και τη μείωση της τραπεζικής ρευστότητας, δεν το κατάφεραν. Τους πέρασε αυτούς τους σκόπελους η ελληνική κυβέρνηση.

Ο επόμενος σκόπελος είναι το επόμενο χρονικό διάστημα, το τετράμηνο. που πρέπει να αποδείξουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ξέρει μόνο να διαπραγματεύεται, αλλά και να κυβερνά. Με μια πολιτική αποφασιστική και αξιόπιστη στην κοινωνία. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να εφαρμόσει νόμους που θα αποτελούν πραγματικές τομές σε σχέση με το παρελθόν, κι αυτό είναι το πραγματικό στοίχημα για τους επόμενους τέσσερις μήνες".
left.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: