28 Φεβρουαρίου 2015

Ασπίδα προστασίας στα θύματα του Μνημονίου

Ασπίδα προστασίας στα θύματα του Μνημονίου
Με τέσσερα νομοσχέδια την ερχόμενη εβδομάδα

Και πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τις συνθήκες και τις πολιτικές ευθύνες των παραγόντων που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Έμπρακτη απάντηση στην παραφιλολογία που αναπτύσσεται τις τελευταίες ημέρες περί αθέτησης των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως στο εσωτερικό, και με προφανή σκοπιμότητα να διαρραγούν οι ισχυροί δεσμοί του με τον λαό, δίνουν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Όπως ανακοίνωσε ο Αλ. Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο, την ερχόμενη εβδομάδα κατατίθενται για ψήφιση στη Βουλή τέσσερα νομοσχέδια που στοχεύουν στην άρση συνεπειών της μνημονιακής πολιτικής και την ακύρωση ορισμένων από τις "μαύρες" σελίδες αυτής της πολιτικής τα τελευταία χρόνια.

Τα νομοσχέδια αφορούν: την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και την επαναλειτουργία της ΕΡΤ. Επίσης, ο Αλ. Τσίπρας ανακοίνωσε την κατάθεση πρότασης σύστασης εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια και απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για νέο (τρίτο) δάνειο - μαμούθ μετά τον Ιούλιο, όπως θα ήθελαν διεθνείς και εγχώριοι κύκλοι.
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: