3 Μαρτίου 2015

Φεύγει το ΚΤΕΛ από την «καρδιά» της Αλεξανδρούπολης!

Στα ανατολικά της Αλεξανδρούπολης, στην περιοχή του ΚΕΓΕ και σε έκταση περίπου 7 στρεμμάτων θα μεταφερθεί το ΚΤΕΛ Έβρου, μετά από μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν χθες η ΓΑΙΑΟΣΕ, το ΚΤΕΛ και ο δήμος Αλεξανδρούπολης. Ευχή -και ευθύνη- όλων των εμπλεκόμενων είναι να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες των μελετών και των αδειοδοτήσεων, προκειμένου ένα μείζον, χρόνιο πρόβλημα για την πρωτεύουσα του Έβρου, μέσα στους επόμενους μήνες, να επιλυθεί.
Η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας συνοδεύτηκε από συνέντευξη τύπου με τους εμπλεκόμενους να κάνουν λόγο για μία πολύ σημαντική εξέλιξη που στόχος είναι να αποφέρει οφέλη σε όλες τις πλευρές. Η έκταση της ΓΑΙΑΟΣΕ, στην οποία συμφωνήθηκε να μεταφερθεί το ΚΤΕΛ, η οποία περιλαμβάνει κι ένα πέτρινο κτίριο, βρίσκεται δίπλα στον Γαλλικό Σταθμό και συνορεύει με έκταση ιδιοκτησίας του ΚΤΕΛ. Το σύνολο αυτής της έκτασης των περίπου 7 στρεμμάτων θα στεγάσει το ΚΤΕΛ, μέσα από την παραχώρηση της χρήσης από τη ΓΑΙΑΟΣΕ για τα επόμενα 30 χρόνια. Υποχρέωση του ΚΤΕΛ θα είναι να ανακαινίσει και διασώσει ουσιαστικά το ιστορικό πέτρινο κτίριο, ώστε να στεγαστούν εκεί τα γραφεία του, καταβάλλοντας μίσθωμα που ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί, ενώ στο οικόπεδο θα κατασκευαστούν επίσης στέγαστρα για τα λεωφορεία και εκδοτήριο εισιτηρίων.
Ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης, αφού ευχαρίστησε, τόσο τον πρόεδρο της ΓΑΙΑΟΣΕ Αθανάσιο Σχίζα, όσο και τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Έβρου Σταμάτη Ντούμπα, σημείωσε πως με την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, το οποίο μέσα στις επόμενες 20-30 ημέρες θα συμβασιοποιηθεί, σηματοδοτείται η λύση ενός προβλήματος που αποτελούσε και αποτελεί καρκίνωμα για όλη την πόλη της Αλεξανδρούπολης. «Η μεταφορά του ΚΤΕΛ από την καρδιά του κέντρου της πόλης στο ανατολικό της τμήμα προσδιορίστηκε μετά από πολλές επαφές, ανεύρεση χώρων και σύγκλιση, προκειμένου η εγκατάσταση του ΚΤΕΛ στο σημείο που ανακοινώνουμε σήμερα, να είναι ωφέλιμη για την πόλη, τους δημότες, τους επισκέπτες, αλλά και το ίδιο το ΚΤΕΛ και τους μετόχους τους». Ο δήμαρχος μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για τον προέδρο της ΓΑΙΑΟΣΕ, ο οποίος, όπως σημείωσε, «κοιτά το δημόσιο συμφέρον, χωρίς να μένει με μεμψιμοιρία σε ποσά και αριθμούς... δημιουργεί έτσι δημόσια ωφέλεια, όχι μόνο για την τοπική κοινωνία, αλλά και για την ίδια τη ΓΑΙΑΟΣΕ», ενώ ευχαρίστησε και τον κ. Ντούμπα για την εμπιστοσύνη που ο ίδιος τού έδειξε, ώστε να βρεθεί μία αμοιβαία επωφελής λύση.

Στην επίμονη προσπάθεια του κ. Λαμπάκη, η οποία ενέπνευσε και τη ΓΑΙΑΟΣΕ προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης για το θέμα του ΚΤΕΛ, αναφέρθηκε ο πρόεδρός της Αθανάσιος Σχίζας. «Με την εξέλιξη αυτή φέρνουμε το ΚΤΕΛ πολύ κοντά στο σιδηροδρομικό έργο που εκτελείται στην περιοχή σας. Εκτιμώ ότι δημιουργείται έτσι μια αμφίδρομη σχέση, ώστε το ΚΤΕΛ να βοηθά το σιδηρόδρομο και ο σιδηρόδρομος τις μεταφορές στον Έβρο και την ΑΜΘ… Πιστεύω ότι θα υπογραφεί άμεσα και η σύμβαση και ό,τι βοήθεια μπορούμε να προσφέρουμε σε επίπεδο τεχνικό και διαδικασιών, σαν εταιρεία, είμαστε διαθέσιμοι να το πράξουμε».
Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Έβρου Σταμάτης Ντούμπας, ο οποίος επισήμανε πως η συνεργασία αυτή και η συμφωνία που προέκυψε θα είναι ωφέλιμη για όλες τις πλευρές και θα λύσει το πρόβλημα άμεσα.
«Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τον πρόεδρο της ΓΑΙΑΟΣΕ για όλες τις θετικές σκέψεις και τον δήμαρχο γιατί ό,τι είπε το έκανε. Από θεωρίες έχουμε ακούσει πολλά τόσα χρόνια, ο ίδιος με τον τρόπο και το χαρακτήρα του, μας έδειξε ότι ήθελε πραγματικά να μας βοηθήσει. Μετά από κάποια τεχνικά ζητήματα που πιστεύω θα λύσουμε σύντομα, θα δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο σταθμό για την εξυπηρέτηση των επιβατών κι εύχομαι όλα να πάνε καλά και να φτάσουμε γρήγορα σε αυτή την εξέλιξη».
Παρών και ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος, ο οποίος έκανε λόγο για ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί εδώ και χρόνια τους κατοίκους και επισκέπτες της Αλεξανδρούπολης, το οποίο βρίσκει λύση, συμβάλλοντας στο συνδυασμό των μεταφορών, και εξυπηρετώντας και τους επιβάτες, αλλά και το ΚΤΕΛ.
Επιμέλεια: Κική Ηπειρώτου
http://www.gnomionline.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: